Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Lilla Matstället utökar med pizzeria i expansiva Viared

Artikeln publicerades:

I takt med att Viared lockar till sig fler verksamheter utökas också servicegraden i företagsområdet. Ett aktuellt exempel är Lilla Matstället som har byggt ut restaurangen med en pizzeria.

Den positiva trenden håller i sig. Viared fortsätter att växa. I dag finns omkring 150 verksamheter på företagsområdet, däribland några av de största aktörerna på marknaden inom e-handel och logistik. Totalt jobbar inte mindre än cirka 8 000 personer i Viared.

– För att möta deras behov i dag och i morgon jobbar vi på bred front för att hela tiden utveckla servicegraden i Viared, vilket hjälper företagen att attrahera framtidens arbetskraft, berättar Anna Mattsson, näringslivsutvecklare och etableringsansvarig på Borås Stad Näringsliv.

Anna och hennes kollegor ser positivt på näringsidkare som tänker nytt och vågar satsa. Precis det som Lilla Matstället nu gör.

Restaurangen har funnits sedan 2008 och är något av en institution i Viared. Bachar Naiem, som har drivit Lilla Matstället sedan 2020, berättar att de dagligen har 200–250 gäster som äter husmanskost eller hamburgare och kebab till lunch. Snart kommer det även att

finnas pizza på menyn för dem.

Lilla Matställets 83 kvadratmetrar har nyligen utökats med en 44 kvadratmeter stor pizzeria på baksidan. Framöver ska också en pizzabagare anställas för att förstärka den fem man

starka personalstyrkan.

Bachar tror stenhårt på pizzerian – som är den första i Viared. Och bland kunderna verkar det onekligen vara ett välkommet tillskott.

– Alla frågar hela tiden ”När ska ni öppna, när ska ni öppna?” säger Bachar med ett skratt.

Foto på Bachar Naiem framför byggnaden för restaurangen Lilla matstället. En svart byggnad med loggan i vit text.
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Ändrad av:

Dela sidan: [2022-12-08] Lilla Matstället utökar med pizzeria i expansiva Viared

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol