Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Medlemskap ska hjälpa till att forma framtidens mode

Artikeln publicerades:

Organisationen ACTE har nu startat medlemskapet Friends of ACTE. Målet är att fördjupa samarbetet mellan ACTE och företagare inom textil- och modebranschen.

– Under förra året påbörjades arbetet med att stärka ACTE-nätverket genom att skapa en ny form av medlemskap där vi bjuder in företagare inom textil- och modebranschen att bli medlemmar. Syftet är att fler ska kunnat ta del av den samlade kunskapen inom textil- och mode som ACTE-nätverket erbjuder, men utan att behöva vara medlem i själva organisationen, säger Caroline Carlsson, ansvarig för Friends of ACTE och en av två projektledare för ACTE i Sverige.

Friends of ACTE kommer att utvecklas över tid och förhoppningen är att medlemmarna kan dra nytta av varandras kompetenser och kunskap.

– Ett företag kanske vill få tag på en designer i Italien och då kan vårt nätverk hjälpa till, säger Caroline Carlsson och tillägger att företagare i Borås också kan dra nytta av ett medlemskap.

– Det kan både handla om att stärka kontakten med oss på ACTE, men även genom att bredda sitt kontaktnät och publicera nyheter om sitt företag på vår plattform.

I dagsläget är det kostnadsfritt att bli medlem och Caroline Carlsson vill gärna uppmana att företagare inom textil- och modebranschen blir medlemmar.

– Vi vill att Friends of ACTE hjälper till att skapa utbyten och affärsnytta för företagen.

Organisationen ACTE har medlemmar i över 30 kommuner i EU som tillsammans bildar ACTE. Ett kluster där europeisk textil-, läder-, sko-, ull- och modeindustrin möts för att skapa framtidens textilindustri i Europa. ACTEs mål är att främja innovativa strategier för att förebygga och hantera strukturella förändringar i sektorn för textil, beklädnad, skinn, skor och accessoarer på lokal och regional nivå.

Läs mer om medlemskapet på acte.net Länk till annan webbplats..

Logotyp ACTE
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Ändrad av:

Dela sidan: [2022-03-25] Medlemskap ska hjälpa till att forma framtidens mode

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol