Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Nu är våren på ingång...

Artikeln publicerades:

...och det är en tid för nystart. Framåt händer det en hel del nytt. I mars genomfördes, under tre dagar, möten mellan näringsliv, stadens tjänstepersoner och politiker för att diskutera hur vi tillsammans skapar Sveriges bästa företagsklimat.

Målet är att det ska resultera i konkreta planer och åtgärder för att trimma vår myndighetsutövning, men också bidra till att näringslivet får ökad förståelse för komplexiteten i och nyttan i långsiktigt samhällsbyggande. Vi förbättrar oss kontinuerligt i våra NKI-undersökningar men det finns mycket mer att göra. Hand i hand skapar vi framtidens hållbara samhälle. Vi kommer också att följa upp detta med en företagsbesöksturné där vi har som mål att besöka 100 företag på 100 dagar och diskutera viktiga frågor för företagandet som investeringar, kompetenstillgång, myndighetsutövning och hur vi tillsammans stärker staden som entreprenörs- och etableringsort.

Det finns många företag i Borås så vi kommer bara att nå ett fåtal, men kanske känner du att du vill ha ett besök till just ditt företag. Anmäl ditt intresse till Annika Hansson, näringslivsenheten, så försöker vi se till att komma till just dig.

Under 2019 satsar vi speciellt på unga företagare och deras möjligheter att växa och utvecklas. Detta gör vi främst genom tre satsningar:

  • Genom nätverket Young Friday, där unga företagare träffas för utbyte av idéer, seminarier och växtkraft genom B2B. Är du ung företagare – kolla på vår hemsida och delta!
  • Genom nEXt generation där syftet är att etablera gränsöverskridande möten mellan unga och seniora (EX-generationen) entreprenörer och utveckla erfarenhetsutbyte och mentorskap. Mer info kommer under våren på vår hemsida.
  • Genom att stödja etablerandet av ett community för nystartade unga företag inom området e-handel och tech, TNT- The Next Thing. Syftet är att utveckla en plats där unga företag inom branschen har en gemensam arbetsplats, där man kortsiktigt hyr ett skrivbord och utvecklar sitt eget företag tillsammans med andra entreprenörer. Satsningar i andra städer på likande communities har fallit ut mycket väl, med en stark tillväxt av nya små företag. Nu tycker vi att den möjligheten också ska finnas i Borås inom ett av våra klusterområden, som är i stark utveckling inom e-handel och tech. Det är viktigt för alla oss i Borås att vi tar en nationell position inom detta område.

Med vårkänslor
/Anders

Anders ledare
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Ändrad av:

Dela sidan: [2019-06-24] Nu är våren på ingång...

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol