Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Nya utbildningar som möter företagens behov

Artikeln publicerades:

Yrkeshögskolan i Borås får fler nya utbildningar i höst. Samtliga dockar an med det behov företagen i Boråsregionen efterfrågar.

– Bland annat har vi på Yrkeshögskolan i Borås och byggbranschen gemensamt tagit fram en eftergymnasial utbildning mot produktionsledare inom bygg. Det är ett av resultaten av den enkät Kompetensrådet sände ut i februari förra året, säger David Raja, kompetensmäklare på Yrkeshögskolan i Borås.

Kompetensrådet består av företrädare för kommunerna, näringslivet och de olika utbildarna i Sjuhärad.

– Vår uppgift är att identifiera nuvarande och framtida kompetensbehov, planera lämpliga utbildningar och insatser samt utveckla valkompetensen hos elever och arbetssökande, säger Dennis Lenberg, ordförande i KP-rådet.

Till hösten startar utbildningarna Frontendutvecklare React och Produktionstekniker Smart industri. Dessutom startas Digital Business Developer och Systemutvecklare.NET om eftersom behovet fortsatt finns.

David Raja tipsar också om att företagare kan höra av sig om de vill att fler utbildningar tas fram.

– Har din bransch svårt att hitta kompetent personal? Kontakta Yrkeshögskolan i Borås rektor Rose-marie.dagman@boras.se. Tillsammans kan vi ta fram en utbildning på gymnasial eller eftergymnasial nivå. Studerande från yrkeshögskolan får jobb i 9/10 fall efter examen.

Bild på Dennis och David framför en staty av bokstäver
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Ändrad av:

Dela sidan: [2022-03-25] Nya utbildningar som möter företagens behov

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol