Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Ny duo på Borås City: ”Tillsammans är vi starka”.

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Marknadskoordinator Madeleine Johansson och cityledare Linda Sjöstrand på Borås City konstaterar en positiv köptrend inom handeln och ser ljust på framtiden för butiks- och servicenäringen i centrum.

Borås City är en aktiv centrumförening med drygt 100 medlemmar – allt från klädbutiker, restauranger och frisörsalonger till tandläkare, mäklare och Svenska kyrkan.

Madeleine och Linda deltar i en rad samverkansråd och nätverk där Borås Stad Näringsliv, fastighetsägare, företag och andra aktörer ingår. Syftet är att med gemensamma krafter bland annat skapa evenemang som bidrar till en stadskärna som sjuder av liv och rörelse.

– Tillsammans är vi starka. Genom att komplettera och hjälpa varandra kan vi göra stadskärnan till den självklara mötesplatsen där många vill både verka och vara, säger duon på Borås City.

Statistik från handeln visar att man är på rätt väg efter pandemin. Även om antalet unika besökare per dag har minskat så har storleken på genomsnittsköpen ökat.

Fokus är nu på att ta tillvara på dessa positiva konsument- och köpbeteenden för att fortsätta driva butiksflödena. Parallellt kollar Borås City också på hur man kan bli ännu bättre på att hjälpa företag att hitta rätt lokaler i rätt områden.

Madeleine och Linda ser optimistiskt på möjligheterna att vidareutveckla centrumhandeln.

– Bara vår fantasi och kreativitet sätter gränserna.

Foto på Madeleine och Linda i Borås centrum. De tittar upp på något.
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Ändrad av:

Dela sidan: [2022-12-08] Ny duo på Borås City: ”Tillsammans är vi starka”.

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol