Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Nytt projekt ska stötta nyföretagarna i Sjuhärad

Artikeln publicerades:

Ett rikt, kreativt och framgångsrikt nyföretagande är en avgörande faktor för ett hållbart, levande och lönsamt näringsliv. Därför kommer en ny organisation att startas vars syfte är att ge rådgivning till nyföretagare i Sjuhärad.

StartUp är ett samverkansprojekt mellan privata och offentliga aktörer där nyföretagare ska få stöttning och rådgivning. Bakom projektet står Borås Stad och förhoppningen är att samtliga kommuner i Sjuhärad ska ansluta.

– Vi för dialog med alla och hoppas att de kommer att kunna medverka, säger Per Florén, näringslivsutvecklare på Borås Stad.

Att som företagare få stöttning är inget nytt, men förhoppningen är att utfallet ska ge ännu bättre effekt när många aktörer samlas under ett paraply.

– Genom att samla all erfarenhet och kunskap hoppas vi kunna erbjuda nyföretagare i hela Sjuhärad en riktigt bra rådgivning som på sikt ska ge konkurrenskraftiga företag, säger Jonas Widerström, internationell näringslivssamordnare på Borås Stad.

Alla nyföretagare i de kommuner som medverkar kommer att kunna söka rådgivning för att komma igång med sitt företag. Syftet med att stödja nyföretagare är att fler ska starta framgångsrika företag och minska onödiga risker för nyföretagarna.

– Genom att fler företag bildas skapas arbete och försörjning för fler vilket både minskar det offentligas utgifter och ökar skatteinkomsterna, säger Per Florén.

Målet är att skapa Sveriges bästa stöd till nyföretagare och öka det framgångsrika nyföretagandet i regionen. Den som söker stöttning hos StartUp kommer att börja med ett inledande möte för att se var företaget är idag och vad de behöver hjälp med.

– Efter mötet kommer vi att lotsa företaget till rätt kompetens och rådgivning för att de ska utvecklas i rätt riktning, förklarar Jonas Widerström och tillägger att även företagare kan vara med och bidra.

– Vi har så mycket kompetens och erfarenhet här i regionen och vi hoppas även att företagare som ser detta vill vara med och bidra med sin kunskap.

Förhoppningen är att StartUp ska starta under hösten, men Jonas Widerström uppmanar intresserade att redan nu ta kontakt.

– Är du intresserad av att utveckla ditt företagande eller känner du någon som är intresserad av att starta ett företag? Kontakta Drivhuset eller någon av oss på Näringslivsenheten på Borås Stad redan idag.

Vill du veta mer om StartUp?
Kontakta Per Florén

Foto på två män, Per och Jonas, stående på ett tak med utsikt över Borås.
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Ändrad av:

Dela sidan: [2021-09-23] Nytt projekt ska stötta nyföretagarna i Sjuhärad

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol