Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Obemannade butiker ska skapa en levande landsbygd

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Små obemannade livsmedelsbutiker som har öppet dygnet runt planeras nu i Boråsområdet.

Företaget Lifvs driver små livsmedelsbutiker med allt du behöver på ställen där det behövs som mest. De har öppet dygnet runt och priserna kan hållas nere eftersom butikerna är obemannade. Kunderna klarar sig själva med hjälp av Lifvs app som används till att öppna dörren, scanna varor och betala.

Vad kan ni tillföra Boråsområdet?

– Vi använder teknik för att erbjuda en tjänst på platser där den behövs som mest. Delar av Boråsområdet består av platser där människor bor, men där servicen håller på att försvinna. Vi vill erbjuda en lokal mötesplats och service som förenklar vardagen för människor, säger Petter Andersson, CMO på Lifvs.

Lifvs har kikat på många platser i Boråsområdet och av dessa har företaget sökt bygglov i Dannike, Frufällan och Sandhult, varav Dannike är beviljat.

– Men vi vill betona att det inte är beslutat om eller när vi ska öppna på någon av dessa orter. Det är några faktorer till som måste stämma för att vi ska öppna. Framför allt så behöver vi få till kluster av butiker så att logistiken fungerar. De närmsta platserna där vi har öppnat är Grimsås, Holsjunga och Östra Frölunda.

Peder Wahlberg, etableringsansvarig och näringslivsutvecklare på Borås Stad, ser positivt på planerna av obemannade butiker.

– Lifvs är en aktör som utnyttjat tekniken för att kunna tillhandahålla en tjänst för landsbygden och det här är en väldigt spännande etablering som kan skapa en levande landsbygd.

– De är en liten aktör, men som betyder mycket för landsbygden.

Foto på en av LIFVS butiker. Röd exteriör med vit logotyp.
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Ändrad av:

Dela sidan: [2021-03-16] Obemannade butiker ska skapa en levande landsbygd

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol