Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Ojämlikt entreprenörskap – är det hållbart?

Artikeln publicerades:

Årets upplaga av INK DAY livesänds digitalt den 24 september och fokuserar på hur det kan skapas förutsättningar för ett mer jämlikt entreprenörskap.

– Det är endast 5,8 procent av landets kvinnor som startat eget företag och under årets upplaga av INK DAY ställer vi frågan varför det ser ut så, säger Sara Kallin, projektledare för INK DAY.

Medverkar i sändningen gör både startups, erfarna entreprenörer, investerare och affärsänglar. De kommer bland annat att diskutera hur vi kan skapa lika goda förutsättningar för alla entreprenörer att finansiera sin affärsidé.

– Det blir även diskussion kring att endast en procent av riskkapitalet går till bolag grundade av kvinnor, fortsätter Sara Kallin.

Bakom INK DAY står Borås INK med samarbetspartnerna Sparbanken Sjuhärad och VGR, Västra Götalandsregionen. Direkt efter sändningen öppnar ansökningsperioden för INK LAB som är ett kostnadsfritt program för entreprenörer som precis startat sin resa. Entreprenörerna som antas till programmet får möjlighet att testa sin affärsidé och värdefull input om hur de kan gå vidare med sin affärsidé.

– INK LAB kan vara ett första steg för att sedan söka in till vår ordinarie inkubatorprocess där entreprenörer får personlig och anpassad affärsutveckling under en längre period, oftast två till tre år, säger Sara Kallin.

Borås INK arbetar för hållbar tillväxt genom att erbjuda affärsutvecklingsstöd till entreprenörer med innovativa idéer. Målet är att skapa mer arbetstillfällen och ökad tillväxt genom att stötta framtidens tillväxtföretag. Lokalt stöttar Borås INK alla typer av innovativa affärsidéer oavsett bransch, men de har även en nationell nisch inom textil och mode, där de har stor nytta av att sitta i Textile Fashion Center och vara en del av Borås textila kluster.

Inbjudan till INK DAY 24 september med text "Ojömlikt entreprenörskap - är det hållbart?"
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Ändrad av:

Dela sidan: [2021-09-23] Ojämlikt entreprenörskap – är det hållbart?

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol