Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Post Corona

Artikeln publicerades:

Nu har vi alla väntat länge på att pandemin ska släppa sitt grepp över oss och världen och istället för efterlängtad tillbakagång till det normala så har vi sett ökad smittspridning och leveransproblem med vaccinet. När jag skriver detta har dock vaccinationerna kommit igång på allvar och jag har fått min första dos, det känns bra och vi kan nog nu börja hoppas på en försiktig återgång i höst till det ”nya normala” Post Corona.

Många branscher har drabbats hårt av pandemin, och mycket ordinarie verksamhet har fått ändras eller helt stängas ned. Samtidigt har vi anpassat oss på ett fantastiskt sätt och det mesta har ändå fungerat bra, ny teknik har tagits i bruk och nya lösningar har sett dagen. För många av oss har den digitala omställningen kunnat lösa många av de problem som uppstått när vi inte fått träffas som vanligt.

För vår del har vi nu börjat planera för att fullt ut återstarta verksamheten successivt under hösten och vi ser fram emot att åter kunna träffas i nätverk, på frukostmöten och luncher, på utbildningar och i strategiska samtal om hur vi tillsammans bygger ett starkare näringsliv och en god tillväxt inom alla områden.

I det här numret av Företagsamt kan du läsa om några positiva händelser som hänt och som kommer att hända.

Bland annat så planerar vi för att samlas på Näringslivsdagen i höst igen. Vi hoppas du vill vara med, både som deltagare och sponsor. Planera in den 14 oktober i din almanacka. Fokus i år är FRAMÅT. Varmt välkomna!

Vi har fått en unik möjlighet, att tillsammans med Google, erbjuda en serie utbildningar i ”Digitillväxt”. En serie livestreamade utbildningar som tar ditt företag till nästa nivå inom digital sökmarknadsföring, sociala medier och online verktyg som öppnar nya affärsmöjligheter, läs mer i följande artikel…

Samtidigt som pandemin har minskat våra möjligheter att träffas har ändå tillväxten fortsatt på en hög nivå, efterfrågan på industrimark är fortsatt hög och flera företag har flyttat till Borås under perioden. Borås har stora styrkor i entreprenörskap, kompetens och affärsmannaskap. Läs om Scandinavian Photo och varför de tycker Borås är bäst.

Inom Creative Cluster har vi kraftsamlat med att stärka kunskapen kring digitala verktyg för små kreativa företag. Utbildningen Creative Innovation har genomförts under året. Flera företag har utbildats och har nu nya vassa verktyg i lådan för att möta marknaden, Post Corona. Nu startar en ny utbildningsomgång, kanske något för ditt företag?

Mycket positivt har alltså hänt, trots Corona. Nu ser vi FRAMÅT.

Vänligen Anders

Anders Glemfelt
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Ändrad av:

Dela sidan: [2021-06-11] Post Corona

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol