Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Rådgivning för bättre energilösningar

Artikeln publicerades:

Visste du att Borås Stad erbjuder kostnadsfri energirådgivning för såväl företag som privatpersoner? John Hamnelid är energi- och klimatrådgivare och tillsammans med sina kollegor hjälper han de som han möter att hitta rätt energilösningar.

Vad innebär en energirådgivning?

För företagare handlar det ofta om att man vill förbättra klimatet på företaget och hitta besparingsmöjligheter. Under en energirådgivning ser vi över företagens nuvarande system och förbrukning och kommer med förslag på lösningar, både sådana som kräver nyinvesteringar och sådana som inte gör det. Om företaget väljer att göra en nyinvestering kan vi också bidra med råd och tips för hur de ska tänka för att hitta det system som passar dem bäst. För privatpersoner handlar det vanligtvis om rådgivning i samband med att man ska byta värmepump eller installera solceller.

Varför ska man vända sig till er?

I och med att vi jobbar för Borås Stad erbjuder vi helt opartisk rådgivning utan försäljningsmål. Vi kan hjälpa till i olika omfattning, från en kort fråga över telefon till att vi gör ett besök, ser över befintligt upplägg och återkommer med förbättringsförslag. Rådgivningen är helt kostnadsfri, det enda du som vänder dig till oss behöver avsätta är en del av din tid.

Vilka är era vanligaste uppdrag?

Det vanligaste är att man rådfrågar oss när man ska byta system, exempelvis byta värmekälla eller installera solceller, eller när man vill hitta mer miljövänliga lösningar. Det är lätt att fastna i ekonomiska analyser och där kommer vi in som ett bollplank som kan hjälpa till att skapa en helhetsbild. I övrigt är uppdragen väldigt varierade och kan innefatta allt från att hitta besparingsmöjligheter till att skapa en bättre och smartare miljö på företaget. Vi vill att det ska vara gynnsamt att vara företagare och i och med att energi ofta innebär en stor kostnad känns det viktigt för oss att kunna hjälpa till med det.

Vill du veta mer? Kontakta John Hamnelid, Borås Stad.

Energirådgivning
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Ändrad av:

Dela sidan: [2019-06-17] Rådgivning för bättre energilösningar

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol