Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Starta om efter Corona – tillsammans!

Artikeln publicerades:

Under sommaren har Corona-siffrorna för Sverige pekat åt rätt håll, det vill säga nedåt. Samtidigt kan vi se från andra länder, som valde eller tvingades till en tuffare nedstängning, att antalet fall snabbt kan öka igen när samhället återigen öppnas upp.

Hur hösten blir i Sverige och Borås vet ingen idag, kanske har vi sett det värsta? Eller så väntar ännu en ”nedstängd” termin? Men om vi försöker att glömma Coronan för en stund och funderar på framtiden och tiden efter, hur kommer den se ut? Det är mycket vi inte vet om den tiden men en sak vet vi, det kommer inte se ut som förr. Då ska företag som varit nedstängda öppna upp igen. Leveranskedjor ska aktiveras, kontakter med kunder och leverantörer återknytas. Eventuella hål efter företag som inte klarat ”stormen” fyllas igen. Om vi gör rätt och hjälps åt kan Borås företagare komma ut starkare och smartare, gör vi fel så kan vi förlora mycket mer än det vi redan förlorat.

Under våra företagsbesök under ”109-dagarna” i vintras var ett av de vanligaste svaren på frågan vad man från näringslivet var beredd att bidra med var det att man gärna skulle lägga (ännu) mer tid på att hjälpas åt företag emellan. Om det är någon gång vi behöver göra verklighet av den goda tanken är det när det är dags att öppna upp igen! För det handlar inte bara om pengar och vinster för det enskilda företaget, det handlar om vilket Borås som växer fram efter krisen. Ett starkare, smartare och attraktivare eller ett mer skamfilat och luggslitet? Vikten av fortsatt bra samarbete mellan kommun och näringsliv är också avgörande för en stark framtid. För vi vet det båda två, ingen klarar sig utan den andre och det är tillsammans vi skapar ett bättre Borås.

Så tillsammans krokar vi nu ”distans”-arm för vårt framtida Borås, stor som liten, företag som kommun och berättar vad vi behöver av varandra för att ta oss framåt och uppåt.

Vänligen Anders

Anders Glemfelt
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Ändrad av:

Dela sidan: [2020-09-10] Starta om efter Corona – tillsammans!

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol