Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Succé för fler dagar och utökat mingel

Artikeln publicerades:

10-årsjubilerande Näringslivsdagen blev ett riktigt lyckokast. Två extradagar och mer tid för mingel prisas av näringslivet som bjöds på ett minst sagt digert program.

När vi pratar med Caroline Carlsson på Borås Stad Näringsliv, som tillsammans med kollegan Annika Hansson hade huvudansvaret för Näringslivsdagarna 2023, har hon precis tagit del av utvärderingen av evenemanget. Och det är rolig läsning.

– Vi har fått jättemycket positiv feedback. De allra flesta är väldigt nöjda med dagarna, summerar Caroline Carlsson.

Temat för Näringslivsdagarna 2023 var ”Samverkan”, vilket genomsyrade programmet ur olika perspektiv under tre dagar. De två första dagarna ägnades åt sex seminarier och workshops runt om i Borås.

På Nordiska textilindustrin hölls seminarium och paneldebatt om utmaningar avseende framtida kompetensbehov och ökade krav på återvinning. Hos inredningsföretaget Spira of Sweden kunde besökare ta del av information och inspiration om internationalisering och export. Samverkan för att säkerställa framtidens godsflöden var i fokus under ett seminarium på Centiro där Ann-Sofie Karlsson, planeringsledare för gods- och citylogistik i Göteborg, berättade om stadens nya godsplan. Därefter diskuterades hur planen kan komma att påverka det logistiktunga näringslivet i Borås.

På Textile Fashion Center arrangerade Creative Cluster och E-handelsstaden Borås ett seminarium för att diskutera nya affärsmöjligheter för att ta hand om överskott och spill, som en del av en cirkulär ekonomi. Panelsamtal med information och praktiska råd kring offentlig upphandling var en annan välbesökt sammankomst. Lika uppskattad var kulturförvaltningens kurs i musikekonomi som även den lockade många intresserade.

Caroline Carlsson berättar att många av seminarierna har lett till fortsatta diskussioner om hur olika idéer ska omsättas i konkreta handlingsplaner.

Årets näringslivsdagar avslutades den 5 oktober på Åhaga. Den rutinerade radiojournalisten Sarit Monastyrski var moderator under en dag fullspäckad med talare som hade olika infallsvinklar på temat ”Samverkan”. Lisa Ekström påtalade vikten av att skapa och omge sig med stjärnor, Thimon de Jong bjöd på samverkan ur ett globalt perspektiv och Nora Bavey pratade om entreprenörskap som katalysator för jämlikhet. Sedan kom den som många hade väntat på – skridskofantomen Nils van der Poel som bjöd på en inspirerande föreläsning om att hitta en egen väg för att lyckas.

Dagen innehöll mat- och fikapauser med väl tilltagen tid för mingel och nätverkande. Årets Företagare prisades (se separat artikel), det hölls en paneldebatt om samverkan i Borås och för musikunderhållningen stod artisten och årets Boråsambassadör Adam ”Rymdpojken” Englund.

Många företag visade upp sina verksamheter under dagen, vilket gav frukt. Resultatet för en av utställarna var inte mindre än 15 inbokade möten.

Tidigare år har arrangemanget slutat vid 16-tiden. Nu hade man förlängt minglet till klockan 18 – och det var flera som höll sig kvar även efter det. Att minglet uppskattades framkommer med all tydlighet i många utvärderingar, som exempelvis: ”Längre pauser vid lunch och fika gav möjligheter till olika samtal” och ”Håll i detta, det är bra för Borås!”

– Det känns jättekul att läsa sådant här. Det gör det värt all möda och slit, summerar Caroline Carlsson.

Flera personer som minglar i en lokal
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Ändrad av:

Dela sidan: [2023-12-06] Succé för fler dagar och utökat mingel

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol