Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Utökat program och fler dagar för 10-årsjubilerande Näringslivsdagen

Artikeln publicerades:

Välbesökta och uppskattade Näringslivsdagen arrangeras för 10:e gången – och utökas till tre dagar med inspirerande föreläsningar, seminarier och workshops. Det här vill ingen företagare missa, menar Caroline Carlsson på Borås Stad Näringsliv.

Inspiration, kunskap och nätverk har varit ledorden för Näringslivsdagen sedan starten 2013. I början hölls dagen på Textile Fashion Center. Omfattningen av arrangemanget har vuxit successivt genom åren, konstaterar projektledaren Caroline Carlsson som tillsammans med projektkoordinatorn Annika Hansson jobbat fram årets minst sagt digra program.

– Intresset har bara ökat och ökat. När nu Näringslivsdagen firar 10 år har vi därför utökat till tre dagar, berättar Caroline Carlsson.

Temat för Näringslivsdagarna 2023 är ”Samverkan”. Den 3 och 4 oktober arrangeras kostnadsfria seminarier och workshops runt om i Borås. Tanken är att både visa existerande och initiera framtida samarbeten bland företag och kommunen inom olika branscher.

– Tanken är att på olika sätt lyfta aktuella utmaningar och diskutera hur vi tillsammans kan hjälpas åt för att möta de här utmaningarna.

Eftersom det är tioårsjubileum kommer siffran tio genomsyra dagarna på olika sätt. Bland annat kommer det att vara just tio olika seminarier och workshops under de första två dagarna.

Den tredje och sista av Näringslivsdagarna är den 5 oktober på Åhaga. Då utlovas många intressanta och spännande föreläsningar. En av dem kommer säkerligen locka till storpublik. Nämligen då Nils van der Poel kliver upp på scenen för att berätta om sin mentala och fysiska resa till VM- och OS-guld på 5 000 och 10 000 meter skridskor.

Det blir dessutom mer tid än vanligt för att besöka utställare och mingla.

– Just möjligheten till nätverkande är något som många värdesätter högt med Näringslivsdagen. Det har vi sett i tidigare utvärderingar och därför utökat minglet i år.

Näringslivsdagen brukar vanligtvis locka 800 besökare. Och med tanke på årets utökade program med högintressanta ämnen är det mycket som talar för ett lika besökt arrangemang i början av oktober.

Är du och kollegorna peppade?

Ja, det är vi verkligen! Det är otroligt mycket jobb innan men det är det värt eftersom vi vet att detta uppskattas så mycket av näringslivet, säger Caroline Carlsson.

– Det är häftigt att se allt från enmansföretag till stora bolag från alla branscher samlas på en plats för att utbyta erfarenheter.

I utvärderingar har Caroline och kollegorna dessutom fått svart på vitt

att Näringslivsdagen inte bara är en trevlig sammankomst utan att den

också genererar affärer.

– Det är häftigt att se att detta har blivit en sådan viktig och nyttig mötesplats, säger Caroline Carlsson och passar samtidigt på att uppmana alla att boka biljetter redan i dag. Antalet platser är nämligen begränsade.

– Det här är dagar som du absolut inte vill missa! Förutom en massa inspiration har du möjlighet att komma i kontakt med personer och företag som du vanligtvis inte brukar träffa.

Huvudarrangörer för Näringslivsdagarna är Borås Stad och Borås Näringsliv. Du hittar hela programmet och bokar biljetter på naringslivsdagenboras.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Foto över personer som står i stor lokal och minglar.
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Ändrad av:

Dela sidan: [2023-09-06] Utökat program och fler dagar för 10-årsjubilerande Näringslivsdagen

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol