Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Vem vill du ska få Stora Hållbarhetspriset 2023?

Artikeln publicerades:

I oktober öppnar nomineringsperioden för Stora Hållbarhetspriset. Alla förslag är välkomna. Det går att nominera både det egna företaget och någon annan som man tycker bedriver ett föredömligt hållbarhetsarbete i Borås.

– Tanken med priset är att vinnaren ska berätta vad denne gör och därmed inspirera och utbilda andra till att också bidra till en lokal hållbar utveckling, berättar Jessica Till, verksamhetsansvarig på Borås Näringsliv.

För att få priset krävs att företaget eller föreningen finns i Borås. Ett strategiskt hållbarhetsarbete ska genomsyra hela verksamheten och omfatta områdena miljö, människa och ekonomi. Premiäråret 2021 gick priset till Modexa som sysslar med hållbar bostadsförädling och köksrenovering. I fjol prisades logistikföretaget Speed för bland annat sin solcellspark.

I september bjuder näringslivsenheten in företagen i kommunen till en lunch för att inspirera till hållbarhetsarbete och nomineringar till Stora Hållbarhetspriset. Nomineringsperioden är oktober–november. En jury utser sedan en vinnare som får beskedet innan jul. I januari blir det officiellt och under hela 2024 väntar olika happenings för det vinnande företaget.

Mer info om priset och nominering på Borås Näringsliv - Stora Hållbarhetspriset Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vinnarstatyetten som är ett grönt glashärta på grå botten.
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Ändrad av:

Dela sidan: [2023-09-06] Vem vill du ska få Stora Hållbarhetspriset 2023?

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol