Här har vi samlat olika sidor som vänder sig till restauranger och caféer med information kopplat till de restriktioner som finns.
Ska du ha julbord på din restaurang? Här har vi listat regler och rekommendationer som förhindrar trängsel och minskar risken för smittspridning av covid-19.
Information om att minska smittspridningen vid julbord
För att minska spridningen av covid-19 har regeringen beslutat att servering och provsmakning av alkohol är förbjuden mellan klockan 20.00–11.00 och maxantalet i ett sällskap sänks från åtta till fyra personer under perioden 24 december 2020 till om med 7 februari 2021. Perioden för förbudet kan förkortas, men också förlängas.
Beslutet gäller inte detaljhandel eller servering av folköl.
Information serveringstillstånd och ändrade serveringstider för alkohol
Kontroller för trängsel på serveringar har införts för att minska spridningen av covid-19. Vad som gäller och hur kontrollerna funkar har vi samlat här.
Senast ändrad:
Ändrad av: