Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Samlad information från myndigheter, företagarföreningar och organisationer

Här har vi samlat information kopplat till coronaviruset från olika myndigheter, företagarföreningar och organisationer som är bra för företagare att ta del av.

Regeringen - stöd för företagare med anledning av coronaviruset

Här finns samlad information till dig som är företagare om de åtgärder som regeringen vidtagit för att mildra virusutbrottets konsekvenser för jobb och företag i Sverige. Informationen på sidan uppdateras löpande allteftersom åtgärder vidtas.

De åtgärder som även egenföretagare kan ta del av är märkta med ∗

Folkhälsomyndigheten

Information och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Krisinformation

Krisinformations hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du hitta samtliga restriktioner som gäller samt information gällande coronaviruset.

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB)

MSB har samlat information och stöd om hur företag kan stärka sin beredskap för kriser och krig Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Verksamt

Verksamt har sammanställt information Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. gällande coronaviruset riktad till företagare.

Information till företag i vissa branscher. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tillväxtverket

Information och stöd från Tillväxtverket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som kan hjälpa dig hantera förändringar på grund av coronaviruset. Vanliga frågor och svar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. gällande korttidspermittering.

Tillväxtverket har på Verksamt samlat utbildningar för kompetensutveckling av personal Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Tre månader efter att ansökan om korttidsarbete har godkänts ska företaget göra en avstämning. Information om detta hittar ni hos Tillväxtverket. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vinnova

Bevaka nya erbjudanden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. om finansiering.

Småföretagarnas Riksförbund

Information från Småföretagarnas Riksförbund Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att hantera effekter av coronakrisen.

Coompanion

För kooperativ/ekonomiska föreningar, ideella föreningar och stiftelser i Västsverige har Coompanion startat upp en föreningsakut Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Svenskt Näringsliv

Aktuell information från Svenskt Näringsliv nationella sida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Aktuell information från Svenskt Näringsliv, Västa Götaland. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Frågor gällande arbetsrättsliga frågor hänvisar Svenskt Näringsliv till respektive medlemsorganisation Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Skatteverket

Företag som har fått betalningsproblem som en direkt konsekvens av coronaviruset kan söka anstånd hos Skatteverket med betalningen. Mer information och blankett för ansökan. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Samlad information från Skatteverket Länk till annan webbplats. som är viktig för dig som företagare att känna till i samband med det nya coronaviruset.

Försäkringskassan

Information från Försäkringskassan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. om regler för smittbärarpenning, reseersättning, sjukpenning och ersättning för vab.

Västra Götalandsregionen

Mer information om stöd och insatser från Västra Götalandsregionen. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På VGR:s webbplats finns samlad information om samverkan, stöd och insatser till partner, projektägare och näringslivet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. med anledning av coronasmittans konsekvenser på ekonomi och samhälle.

På VGR:s webbplats finns också en sida med information om covid-19 och dess inverkan på kulturella näringar och föreningsliv Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. med flera.

Företagsakuten Borås

Borås Stad har satt upp en företagsakut för stadens företag.

Business Sweden

Business Sweden har satt upp en hjälp-desk Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för företag kopplat till coronaviruset.

Företagsjouren Sjuhäradslyftet 2020

Boråsregionen har startat upp en företagsjour för företag i Sjuhärad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Västsvenska Handelskammaren

Västsvenska Handelskammaren Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. samlar viktig information och artiklar kring hur företag kan agera kopplat till coronakrisen.

Företagarna

Löpande uppdateringar och nyheter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. från Företagarna. På Företagarnas intranät Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du som medlem läsa mer om deras sammanställda rekommendationer från Företagarna.

Connect Sverige

Connect Sverige kan analysera möjliga vägar framåt för ditt företag Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. med anledning av coronaviruset.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Samlad information från myndigheter, företagarföreningar och organisationer

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter • Publicerad den

  Creative Innovation - ny ansökningsperiod

  Behöver ditt företag en nystart? En energikick för att sätta nya mål? Perfekt, för nu har ansökan till år två av Creative Innovation öppnat.
 • Två vita bollar med Fairtradeloggan på Pinocchio-skulpturens fot.

  Publicerad den

  Borås är en Fairtrade City även 2021

  Borås har även för 2021 blivit diplomerad som en Fairtrade City. Vi är därmed en av 49 kommuner i Sverige och en av 2000 städer runt om i världen med samma inriktning – vi engagerar oss för en etisk k...
Ikon: Kalender

Kalender