Borås Stads logotyp till startsidan
Borås Stads logotyp, till startsidan

Meny

Meny

Borås Stads logotyp, till startsidan

Samlad information från myndigheter, företagarföreningar och organisationer

Regeringen

Mer information från regeringenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster gällande bland annat stöd och krispaket till företagare.

Krispaket för svenska jobb och företag (16/3)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Krispaketet handlar bland annat omlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster att skapa ett system för korttidspermittering, anstånd med betalning av arbetsgivaravgifter, preliminärskatt på lön och mervärdesskatt samt ett tillfälligt borttagande av arbetsgivarnas sjuklöneansvar. Samlade frågor och svar av TEKO.,länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster gäller endast medlemmar hos TEKO.

Folkhälsomyndigheten

Information och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Verksamt

Verksamt har sammanställt informationlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster gällande coronaviruset riktad till företagare.

Tillväxtverket

Information och stöd från Tillväxtverketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som kan hjälpa dig hantera förändringar på grund av coronaviruset. Vanliga frågor och svarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster gällande korttidspermittering.

Tillväxtverket har på Verksamt samlat utbildningar för kompetensutveckling av personallänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tre månader efter att ansökan om korttidsarbete har godkänts ska företaget göra en avstämning. Information om detta hittar ni hos Tillväxtverket.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vinnova

Hitta ett erbjudande om finansieringlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som kan passa ert projekt. Bevaka nya erbjudandenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster om finansiering. Ansökninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för innovationer i krisens spår.

Småföretagarnas Riksförbund

Information från Småföretagarnas Riksförbundlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för att hantera effekter av coronakrisen.

Svenskt Näringsliv

Aktuell information från Svenskt Näringsliv nationella sida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Aktuell information från Svenskt Näringsliv, Västa Götaland.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Frågor gällande arbetsrättsliga frågor hänvisar Svenskt Näringsliv till respektive medlemsorganisationlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skatteverket

Företag som har fått betalningsproblem som en direkt konsekvens av coronaviruset kan söka anstånd hos Skatteverket med betalningen. Mer information och blankett för ansökan.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Samlad information från Skatteverketlänk till annan webbplats som är viktig för dig som företagare att känna till i samband med det nya coronaviruset.

Försäkringskassan

Information från Försäkringskassanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster om regler för smittbärarpenning, reseersättning, sjukpenning och ersättning för vab.

Västra Götalandsregionen

Mer information om stöd och insatser från Västra Götalandsregionen.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

På VGR:s webbplats finns samlad information om samverkan, stöd och insatser till partner, projektägare och näringslivetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster med anledning av coronasmittans konsekvenser på ekonomi och samhälle.

På VGR:s webbplats finns också en sida med information om covid-19 och dess inverkan på kulturella näringar och föreningslivlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster med flera.

Företagsakuten Borås

Borås Stad har tillsammans med Företagarna i Borås och Mark satt upp en företagsakut för stadens företag.

Business Sweden

Business Sweden har satt upp en hjälp-desklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för företag kopplat till coronaviruset.

Nationella företagsakuten

Tillväxtverket och Jönköpings län har startat en nationell företagsaktutlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för akut hjälp till företag som drabbats ekonomiskt av covid-19.

Företagsjouren Sjuhäradslyftet 2020

Boråsregionen har startat upp en företagsjour för företag i Sjuhäradlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Västsvenska Handelskammaren

Västsvenska Handelskammarenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster samlar viktig information och artiklar kring hur företag kan agera kopplat till coronakrisen.

Företagarna

Löpande uppdateringar och nyheter från Företagarna.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster På Företagarnas intranätlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du som medlem läsa mer om deras sammanställda rekommendationer från Företagarna.

Connect Sverige

Connect Sverige kan analysera möjliga vägar framåt för ditt företaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster med anledning av coronaviruset.

Senast ändrad: 2020-09-08 11.21

Ändrad av:

Dela sidan: Samlad information från myndigheter, företagarföreningar och organisationer

g q n C
Ikon: tidning

Nyheter

 • En person bär en bricka med två glas på.

  Publicerad den

  Förlängt serveringstillstånd på uteserveringar

  Under coronapandemin har många verksamheter fått en snabb nedgång av antalet gäster. För att om möjligt lindra de negativa effekterna som virusets spridning har på verksamheterna i Borås, beslutade Mi...
 • En person som slänger skräp.

  Publicerad den

  Nytt sätt att rapportera farligt avfall

  Från och med den 1 november ska alla verksamheter som på något vis hanterar farligt avfall börja rapportera in det till ett nytt avfallsregister hos Naturvårdsverket.
 • En drönarbild över Södra torget med dess omgivningar.

  Publicerad den

  Stabilt näringslivsklimat i Borås

  Borås visar ett stabilt näringslivsklimat i Svenskt Näringslivs årliga ranking. Bland landets femton största kommuner hamnar Borås på en andraplats.
Ikon: Kalender

Kalender