Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Särskilda rekommendationer i Västra Götaland

Samlad information från myndigheter, företagarföreningar och organisationer

Här har vi samlat information kopplat till coronaviruset från olika myndigheter, företagarföreningar och organisationer som är bra för företagare att ta del av.

Omsättningsstöd till näringsidkare, sista ansökan 31 januari 2021 - Länsstyrelsen Västra Götaland

Näringsidkare som har fått ett större omsättningstapp till följd av coronapandemin kan ansöka om ekonomiskt stöd genom omsättningsstöd till näringsidkarelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Regeringen - stöd för företagare med anledning av coronaviruset

Här finns samlad information till dig som är företagare om de åtgärder som regeringen vidtagit för att mildra virusutbrottets konsekvenser för jobb och företag i Sverige. Informationen på sidan uppdateras löpande allteftersom åtgärder vidtas.

De åtgärder som även egenföretagare kan ta del av är märkta med ∗

Folkhälsomyndigheten

Information och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Krisinformation - nya restriktioner 18/12

18 december släpptes nya restriktioner. På Krisinformations hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du hitta samtliga restriktioner som gäller samt information gällande coronaviruset.

Verksamt

Verksamt har sammanställt informationlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster gällande coronaviruset riktad till företagare.

Tillväxtverket

Information och stöd från Tillväxtverketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som kan hjälpa dig hantera förändringar på grund av coronaviruset. Vanliga frågor och svarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster gällande korttidspermittering.

Tillväxtverket har på Verksamt samlat utbildningar för kompetensutveckling av personallänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tre månader efter att ansökan om korttidsarbete har godkänts ska företaget göra en avstämning. Information om detta hittar ni hos Tillväxtverket.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vinnova

Bevaka nya erbjudandenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster om finansiering.

Småföretagarnas Riksförbund

Information från Småföretagarnas Riksförbundlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för att hantera effekter av coronakrisen.

Svenskt Näringsliv

Aktuell information från Svenskt Näringsliv nationella sida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Aktuell information från Svenskt Näringsliv, Västa Götaland.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Frågor gällande arbetsrättsliga frågor hänvisar Svenskt Näringsliv till respektive medlemsorganisationlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skatteverket

Företag som har fått betalningsproblem som en direkt konsekvens av coronaviruset kan söka anstånd hos Skatteverket med betalningen. Mer information och blankett för ansökan.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Samlad information från Skatteverketlänk till annan webbplats som är viktig för dig som företagare att känna till i samband med det nya coronaviruset.

Försäkringskassan

Information från Försäkringskassanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster om regler för smittbärarpenning, reseersättning, sjukpenning och ersättning för vab.

Västra Götalandsregionen

Mer information om stöd och insatser från Västra Götalandsregionen.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

På VGR:s webbplats finns samlad information om samverkan, stöd och insatser till partner, projektägare och näringslivetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster med anledning av coronasmittans konsekvenser på ekonomi och samhälle.

På VGR:s webbplats finns också en sida med information om covid-19 och dess inverkan på kulturella näringar och föreningslivlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster med flera.

Företagsakuten Borås

Borås Stad har satt upp en företagsakut för stadens företag.

Business Sweden

Business Sweden har satt upp en hjälp-desklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för företag kopplat till coronaviruset.

Nationella företagsakuten

Tillväxtverket och Jönköpings län har startat en nationell företagsakutlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för akut hjälp till företag som drabbats ekonomiskt av covid-19.

Företagsjouren Sjuhäradslyftet 2020

Boråsregionen har startat upp en företagsjour för företag i Sjuhäradlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Västsvenska Handelskammaren

Västsvenska Handelskammarenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster samlar viktig information och artiklar kring hur företag kan agera kopplat till coronakrisen.

Företagarna

Löpande uppdateringar och nyheterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster från Företagarna. På Företagarnas intranätlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du som medlem läsa mer om deras sammanställda rekommendationer från Företagarna.

Connect Sverige

Connect Sverige kan analysera möjliga vägar framåt för ditt företaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster med anledning av coronaviruset.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Samlad information från myndigheter, företagarföreningar och organisationer

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

  • Fyra olika illustrationer av kvinna som sopar, klipper, krattar och skottar.

    Publicerad den

    Vet du vad du har för ansvar som fastighetsägare?

    Idag får alla som äger en fastighet en broschyr hem i brevlådan. Broschyren ska fungera som en enkel översikt över vad du som är fastighetsägare behöver göra för att det ska vara tryggt och säkert för...
Ikon: Kalender

Kalender