Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Coronaviruset och covid-19

Borås Stads samlade information samt frågor och svar om coronaviruset och covid-19.

Starta och driva

När du ska starta och driva ett företag så finns det mycket som du behöver veta och ha koll på. Därför har vi samlat information till dig här så att det ska bli enklare att få svar på dina frågor och för att se dina möjligheter med att starta och driva ett företag.

Nyföretagarcentrum

Du som funderar på att starta företag eller precis har startat eget, är välkommen till Nyföretagarcentrumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster på kostnadsfri rådgivning.

Verksamt.se

verksamt.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster finns hjälp med att planera och när du ska starta ditt företag. Det är ett samarbete mellan Skatteverket, Bolagsverket och Tillväxtverket för att göra det enklare för dig om du ska starta eller vidareutveckla ditt företag.

Skulptur

Textile Fashion Center

I Textile Fashion Centerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster finns möjligheten att göra verklighet av dina idéer och utveckla ditt företag. Du kan exempelvis få hjälp med att utforma din affärsidé eller utveckla en befintlig produkt. Detta med hjälp av någon av de tio verksamheter som arbetar med näringslivsutveckling och har kontor i Textile Fashion Center på Skaraborgsvägen 3, Borås.

Almi

Om du behöver stöd eller rådgivning när du ska starta eller vidareutveckla företaget så hjälper Almilänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster dig. De arbetar även med lån och hjälper dig utifrån dina förutsättningar.

Connect Sverige, Region Väst

Är du entreprenör och vill skapa tillväxt i ditt företag? Med Connectlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster får du det stöd just ditt företag behöver för att ta nästa steg.

Coompanion

Coompanion Västlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är företagsrådgivaren för dig som vill starta företag tillsammans.

Drivhuset

Drivhusetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är en stiftelse som hjälper nya entreprenörer att starta och driva företag eller på andra sätt förverkliga sina idéer, helt kostnadsfritt. Det gör de genom att erbjuda vägledning, utbildning och en kreativ kontorsmiljö.

Inkubatorn

Hos Inkubatornlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster i Borås får du som har ett tekniskt innovationsföretag företagsstöd, finansiering, kontor och en personlig affärscoach.

IUC

Genom IUClänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster erbjuds du industrinära kompetens, energi och kontakter för produktion, innovation och finansiering.

Marketplace Borås

Som medlem i Marketplace Boråslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster får du möjlighet att vara med i ett unikt nätverk och bjuds in till inspirerande och affärsutvecklande aktiviteter.

FashionInk

FashionInklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster stöttar dig som är entreprenör inom mode och textil att etablera dig på marknaden.

Nordiska Textilakademin

Nordiska Textilakademinlänk till annan webbplats erbjuder råd och stöd till dig som arbetar inom textil, mode, konfektion och handel kring praktiska frågor i textilbranschen genom konsultation och kompetensförstärkning.

TEKO

Sveriges Textil- och Modeföretaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är den gemensamma bransch- och arbetsgivarorganisationen för svenska textil och modeföretag