Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

E-tjänsten Mittbygge

Läs gärna den här informationen innan du påbörjar din digitala ansökan eller anmälan. Du kan göra den som privatperson, företag eller som ombud. Gå direkt till e-tjänsten Mittbygge.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Mittbygge – din digitala tjänst för byggärenden

Titta på vår film så får du veta vad du behöver tänka på när du gör en ansökan eller anmälan via Mittbygge.

Förbered dig

Du behöver ha alla handlingar och en e-legitimation redo. 

Handlingar

Handlingarna ska vara i PDF-format och varje handling ska sparas i en separat fil och vara vänd åt rätt håll (som ett liggande dokument). Ritningar som inte redan är digitala, måste du skanna in. Fotografera inte dina handlingar, eftersom perspektiven förvrids då.

Viktigt: Spara inte alla ritningar i en och samma fil, eftersom det tar längre tid för oss att handlägga ärendet då. En handling = en fil.

De här handlingarna behöver du:

E-legitimation

Du kan logga in som privatperson eller med din tjänstelegitimation. På e-legitimation.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hittar du information om hur du skaffar den.

Såhär ansöker du via Mittbygge

  1. Surfa in på mittbygge.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Välj ”Borås” i listan med kommuner och logga in med din e-legitimation.

  2. Klicka och välj ditt alternativ för din ansökan eller anmälan. I tjänsten får du vägledning om vad du ska göra. Om du inte har alla handlingar eller måste gå ifrån tjänsten, kan du spara din ansökan och fortsätta vid ett annat tillfälle. Den sparas då i upp till sju dagar. Om du är inloggad mer än en timme utan att du gör något, kan du inte längre spara och de uppgifter som du har fyllt i försvinner. Detta för att dina handlingar inte ska komma i orätta händer. Tänk därför på att spara uppgifterna noga och logga ut innan du lämnar tjänsten.

  3. När all information är ifylld och alla dokument är uppladdade, signerar du din ansökan med e-legitimationen. I Mittbygge får du direkt bekräftelse på att din ansökan har skickats in.

  4. När du har skickat in ansökan kommer dina handlingar direkt till oss och vi kan börja handlägga din ansökan eller anmälan.

  5. Du kan enkelt följa ditt ärende på Mittbygge. Så fort det händer något i ditt ärende, får du en notis i ett mejl eller i din telefon – beroende på vad du har valt.

Se vår instruktionsfilm om hur du ansöker i Mittbygge!

Vi hjälper dig

Besök vår kundmottagning, öppna mottagning eller boka tid med en handläggare, om du behöver hjälp!

Öppettider och mer information om hur vi hjälper dig.

l

Självservice

Ansök om bygglov eller gör en anmälan

Senast ändrad: 2019-03-21 11.27

Ändrad av:

Dela sidan: E-tjänsten Mittbygge

g q n C