Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Nationella restriktioner och skärpta allmänna råd för att hejda smittspridningen av covid-19

Dubbel markanvisning; Parkstaden, Almås Plats och Borgstena/Kinnarumma

Byggherren tänker sig bygga ett flerbostadshus i 10-12 våningar med cirka 50 bostäder. Visionen är att skapa ett boende som bjuder in till gemenskap och att skapa mötesplatser. I markplan tänker sig byggherren även ytor för gatukök, servering eller café. En ny detaljplanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kommer att tas fram men har ännu ej påbörjats. När detaljplanearbetet startas är det viktigt att särskild hänsyn tas kring bebyggelsens utformning och placering samt att inlämnat förslag omarbetas.

Projektnamn: Almås Plats
Byggherre: Riksbyggen
Gäller till och med: 2021-12-31

Dubbel markanvisning

Kommunen har bestämt att denna markanvisning ska genomföras som en dubbel markanvisning vilket betyder att Riksbyggen före byggnation vid Almås Plats måste ha startat bebyggelse av minst tre bostäder vardera i Borgstenalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller Kinnarummalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster alternativt minst fem bostäder i en av dessa två orter.

Karta över området

Vi har för närvarande problem med Boråskartan varför det just nu inte går att visa någon digital kartbild. Vi arbetar med problemet och hoppas att inom kort kunna visa den digitala kartan igen.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Dubbel markanvisning; Parkstaden, Almås Plats och Borgstena/Kinnarumma

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol