Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Creative Cluster

Framtidens kreativa industri finns i Sjuhärad.

Creative Cluster är en av fem klustersatsningar och organiserar sig i form av en ekonomisk förening. Creative Cluster erbjuder inspirerande, kompetenshöjande och nätverksutvecklande aktiviteter som alla har det övergripande syftet att stärka småföretagare inom kreativa och kulturella branscher. Det är på deras träffar som kreativa människor, industrier och branscher möts och diskuterar nya former för samarbeten.

Creative Cluster startade sommaren 2014 och har utvecklats på initiativ av Borås Stads Näringslivsenhet. Du som driver bolag eller är anställd och identifierar din huvudsakliga sysselsättning som kreativ eller kulturellt präglad är välkommen att bli medlem och ta del av deras aktiviteter och träffar. Tack vare stöd från Västra Götalandsregionen och Boråsregionen verkar Creative Cluster över hela Sjuhärad, men har sitt säte i Borås.

Projekt och stöd

Under 2023 och 2024 driver Creative Cluster ett CO-working-projekt och arrangerar 8 träffar/år i olika kommuner i Sjuhärad. Varje träff erbjuder flera möjligheter till samtal och utökat nätverk genom att dela både frukost och lunch tillsammans. Dessutom erbjuds varje träff en föreläsning på relevant tema och för enmansbolag kan det vara mycket positivt att under en heldag få ”kollegor för en dag”. Projektet finansieras till största delen av Boråsregionen men samtliga kommuner i Sjuhärad lägger tid i det för att nå maximal effekt. För mer information kontakta projektledare Ingrid Nyman.

Logotyp där det står Boråsregionen Sjuhärads kommunalförbund

Under 2023-2025 drivs Creative Cluster även med stöd från Västra Götalandsregionen.

Logotyp för Västragötalandsregionen. Blå och grön triangel med svart text.

Läs mer om Creative Cluster

Besök Creative Clusters webbplatshemsida för att se vad mer som är på gång, vilka deras medlemmar är och hur du själv blir medlem.

Creative Cluster Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Creative Cluster

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender