Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Borås självklart val för entreprenören Rasmus Blom

Artikeln publicerades:

Borås är hemma med stort H för krögaren Rasmus Blom. I slutet av september öppnar han sin femte restaurang. Samtliga i Borås. ”Vi kan skatta oss lyckliga som bor nära Sveriges näst största stad.”

En bättre ambassadör för Borås kan man knappast hitta. 24-åriga Rasmus Blom är född och uppväxt i staden. Efter utbildningen till kock på Almåsgymnasiet arbetade han som lunchkock över sommaren. Sedan blev det egen verksamhet inom catering år 2013, Kockesset.

– Jag fick chans att hyra in mig i ett kök per gång som jag behövde. Jag slapp löpande utgifter.

Nu är han på väg att öppna sin femte restaurang och har 16 anställda. Kockesset för catering, restaurangerna SMAK och Sapori vid Hötorget samt lunchrestaurangen Lunchesset som snart utökas med en till i östra Borås.

– Det finns alltid plats för en lunchrestaurang till. Det är hårt arbete.

– Jag jobbar väl sällan under 14 timmar per dag. Just nu räcker det med fem matställen men Rasmus Blom ser fram mot nya utmaningar i framtiden.

– Det är svårt att säga vad det blir men jag kommer alltid att syssla med mat. Ett ord om Borås? – Jag vill säga ”regnig” men det låter så negativt. ”Hemma”. Hemsstad med föräldrar och hela släktbandet.

Rasmus Blom, Krögare

p

Vid frågor kontakta:

Vid fel på sidan kontakta:

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Ändrad av:

Dela sidan: [2016-12-10] Borås självklart val för entreprenören Rasmus Blom

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol