Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Coronaviruset och covid-19

Borås Stads samlade information samt frågor och svar om coronaviruset och covid-19.

Från elitidrottare till klädskapare

Artikeln publicerades: 2018-06-19 14.23

I det senaste numret av nyhetsbrevet Företagsamt hittar vi en intervju med Peter Häggström Lindecrantz om hans resa från elitidrottare till klädskapare.

Allt började som en kul grej för Peter Häggström Lindecrantz i samband med att idrottsklubben Ymer fyllde 100 år förra året då han tog fram en track-suit som en hyllning till klubben. Nu är klädmärket YMR Track Club etablerat och på gång att nå ut internationellt. Och med mottot ”våga och vinn” så växer ett spännande varumärke fram.

Peter Häggström känner många igen som längdhopparen från IK Ymer som under sin karriär tog sex SM-guld och deltog i OS i Sydney 2000. Det är nu drygt femton år sedan som han avslutade sin bana inom friidrotten.

Nu går en stor del av tiden åt att driva varumärket YMR Track Club, ett sportmärke med retrostil som riktar sig till en medveten målgrupp som lever en aktiv livsstil.

- De kläder som jag tog fram till Ymers 100-årsfirande blev så bra att jag bestämde mig för att starta varumärket YMR Track Club. Vi har nu hållit på i ett år, redan hunnit vara med i Vogue och lagt en fin grund för att kunna växla upp, säger Peter.

Alla tyger stickas i Sjuhärad och en stor del av designen görs av Peter. Plaggen sys sedan i en svensk fabrik i Baltikum.

- När jag flyttade tillbaka till Borås blev jag påmind om hur mycket kompetenta och duktiga människor det finns inom mode- och textilindustrin här. Det känns bra att vi har en stor lokal förankring och visionen är att någon gång i framtiden kunna ha all produktion i Sverige, säger Peter.

YMR trackclub

Senast ändrad: 2019-06-24 11.15

Ändrad av:

Dela sidan: [2018-06-19] Från elitidrottare till klädskapare

g q n C