Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Good Goods - Hack the last mile

Artikeln publicerades:

Good Goods är ett pilotprojekt som genom smarta, effektiva och hållbara logistiklösningar minskar den tunga trafiken i Borås stadskärna och skapar ett trivsammare centrum.

Där är gods- och avfallstransporterna en stor del. Stadens samarbetspartners i projektet är Stures Åkeri, det kommunala bolaget Borås Energi och Miljö AB, Borås City samt Centrumfastigheter i Borås. Piloten drivs inom ramen för EU-projektet Surflogh och finansieras av Interreg och Västra Götalandsregionen. Bakom projektet står näringslivsenheten, Borås Stad.

- All tung trafik behöver inte köra in i stadskärnan. Att spara miljön genom att samordna gods och avfall i mindre och miljövänliga bilar utanför centrum – det är tanken bakom projektet Good goods säger projektledaren Sara Thiel.

Inom ramen för projektet har 'Hack the last mile' arrangerats vilket är ett hackaton där man jobbat på hur man genom innovativa lösningar på utmaningar kan skapa en hållbarare och mer effektiv stadslogistik relaterat till e-handel. I måndags var det dags för den sista av tre delar i hackatonet. Tillsammans med Högskolan i Borås, Sveriges Paketombud och representanter från näringslivet har det varit tre givande dagar med föredrag och innovativa idéer. Elever och representanter från näringslivet har arbetat både kreativt och innovativt för att tillsammans hacka framtidens paketleveranser.

På måndagen korades också vinnarna av Hack the last mile i Borås. Ett av prisen är en resa till Belgien där studenterna har möjlighet att pitcha sin innovation inför en bredare publik.

Stort grattis önskar vi från Good Goods och stort lycka till i Belgien!

Vinnarna av Hack the last mile står på scen och tar emot prischeck

Vinnarna från Högskolan i Borås Julia Zetterberg, Rebecka Jarlén, Felicia Lindström och Lisa Klevbrant

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Ändrad av:

Dela sidan: [2020-03-12] Good Goods - Hack the last mile

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol