Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Däckåtervinning

Som återförsäljare av däck eller som däckverkstad kan du avtala om hämtning av uttjänta däck. Ragn-Sellslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hämtar däcken hos varje ansluten kund. Kostnaden för hämtning och återvinning ingår i den återvinningsavgift som tillverkarna/importörerna tagit ut vid nyförsäljning av för däcken. Tänk på att du som verksamhet är ansvarig för att ditt avfall tas omhand på ett miljö- och hälsokyddsmässigt godtagbart sätt!

En förutsättning för att få hämtningen utförd är att återvinningsavgiften för däcken är erlagd och att avtal med Svensk Däckåtervinning AB finns samt att däcken ligger åtkomliga och är normalt rena och fria från fälg. Däck som ej uppfyller kraven i REACH, det vill säga EU’s krav på däckens innehåll kan vägras hämtning. Däck som innehåller punkteringsvätskor och dylikt skall märkas upp och chauffören informeras vid hämtning.

Vid hämtning av mindre volymer (mindre än 300 däck eller 2 ton) tas en särskild avgift ut vid hämtning på plats. Ragn-Sells kan som alternativ anvisa plats för kostnadsfri avlämning.

Skrotbilsdäck omfattas inte av producentansvaret för däck varför hämtning av skrotbilsdäck endast sker hos bilskrotar som har särskilt avtal med Svensk Däckåtervinning.

Läs mer om däckåtervinning på https://www.sdab.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

gamla bildäck

Senast ändrad: 2019-10-25 11.20

Ändrad av:

Dela sidan: Däckåtervinning

g q n C