Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Snöröjning och halkbekämpning

En fastighetsägare är någon som äger en fastighet. Det kan vara ett företag som äger ett lägenhetshus eller en privatperson som äger en villa. Som fastighetsägare ansvarar du för att skotta och sköta den del av gångbanan som gränsar till din fastighet. Saknas gångbana eller trottoar ska du sköta ett gångutrymme som motsvarar en gångbanebredd på minst en meter.

Under året ansvarar du för att utrymmet utanför din fastighet är fritt från grus, snö och löv, samt att inga av fastighetens växter skymmer sikten.

Fastighetsägarens ansvar är fastställt i kommunfullmäktiges beslut: Åläggande om gångbanerenhållning med mera. Missköter du som fastighetsägare ditt uppdrag riskerar du att bli skadeståndsskyldig om någon skadar sig.

Mer information

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Snöröjning och halkbekämpning

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter • Publicerad den

  Creative Innovation - ny ansökningsperiod

  Behöver ditt företag en nystart? En energikick för att sätta nya mål? Perfekt, för nu har ansökan till år två av Creative Innovation öppnat.
 • Två vita bollar med Fairtradeloggan på Pinocchio-skulpturens fot.

  Publicerad den

  Borås är en Fairtrade City även 2021

  Borås har även för 2021 blivit diplomerad som en Fairtrade City. Vi är därmed en av 49 kommuner i Sverige och en av 2000 städer runt om i världen med samma inriktning – vi engagerar oss för en etisk k...
Ikon: Kalender

Kalender