Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Anmälan om försäljning av folköl, e-cigaretter och tobaksfria nikotinprodukter

För att få sälja folköl, e-cigaretter och tobaksfria nikotinprodukter måste du anmäla det till Borås Stad. Du måste också betala en tillsynsavgift.

Anmälan och egenkontroll av folköl och e-cigaretter

Om du vill sälja folköl och e-cigaretter måste du anmäla det till Tillståndsenheten (använd E-tjänsten nedtill, under Självservice). Det är den person som äger försäljningsstället (vanligtvis en butik eller restaurang) som ska fylla i anmälan.

När du skickar in anmälan ska du också fylla i och skicka in ett så kallat egenkontrollprogram (finns längre ner på denna sida). Butiken ska ha ett för verksamheten anpassat egenkontrollprogram, som visar rutiner för hantering av folköl och e-cigaretter. Detta ska kunna visas upp vid ett tillsynsbesök av Miljöförvaltningen.

Anmälan eller avanmälan av försäljning av tobaksfria nikotinprodukter

Från den 1 augusti 2022 kommer lagen om tobaksfria nikotinprodukter att träda i kraft. Lagstiftningen innebär bland annat att detaljhandlare måste anmäla till kommunen att de säljer tobaksfria nikotinprodukter, till exempel vitt snus. Mer information finns på sidan Ny lag om tobaksfria nikotinprodukter. På sidan finns även en blankett för att anmäla eller avanmäla försäljning av tobaksfria nikotinprodukter.

Tillsynsavgift

När vi tagit emot din anmälan och egenkontrollprogram skickas ett bevis på att du har anmält försäljningen och du debiteras en tillsynsavgift.

Ägarbyte

Om butiken byter ägare eller om du inte längre vill sälja folköl eller e-cigaretter ska det också anmälas till tillståndsenheten. Rätten att sälja folköl och e-cigaretter följer inte automatiskt med till den nya ägaren. Det är viktigt att anmäla ägarbyte eller att försäljningen upphör.

Information, egenkontrollprogram och dekaler kring E-cigaretter

Besöksadress och öppettider

Besöksadress: Fullmäktigehuset, Sturegatan 42. Öppettider reception: måndag till fredag, klockan 8.00 till 12.00. Notera att Tillståndsenheten endast tar emot bokade besök, så hör av dig i god tid via telefon eller mejl om du önskar träffa oss.

Webbsidan med ett kugghjul, ikon.

Självservice

Försäljning av folköl, e-cigaretter och påfyllningsbehållare

Egenkontrollprogram för folköl

Egenkontrollprogram för e-cigaretter och påfyllningsbehållare

Mobiltelefon med en pratbubbla.

Telefontider

Telefonnummer: 033-35 87 70

Måndag, torsdag, fredag: 9.00-11.30
Tisdag, onsdag: 13.00-15.00

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Anmälan om försäljning av folköl, e-cigaretter och tobaksfria nikotinprodukter

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender