- Borås Stad
- / Företagare
- / Tillstånd och regler
- / Försäljning - livsmedel, alkohol, tobak med mera
- / Livsmedel
- / Utformning av livsmedelsanläggning
Utformning av livsmedelsanläggning
Livsmedel får bara hanteras yrkesmässigt i en ändamålsenlig livsmedelslokal. En livsmedelslokal är ändamålsenlig om lokalens utformning, konstruktion och inredning är anpassad för den typ av verksamhet och med den omfattning som just du tänkt dig.
Det kan vara bra att ta hjälp av en arkitekt eller storköksplanerare när du ska utforma din livsmedelslokal. Använd gärna broschyren Hjälp till utformning av livsmedelsanläggningar som stöd vid planering av verksamheten. Nedtill ges exempel på vad en bra livsmedelslokal ska skydda mot.
Hjälp till utformning av livsmedelsanläggningar Pdf, 1.4 MB, öppnas i nytt fönster.
Ändamålsenliga lokaler
Livsmedelslokalens konstruktion, utformning och inredning ska skydda mot:
- ansamling av smuts,
- kontakt med giftiga material,
- spridande av damm och partiklar,
- bildande av kondens och mögel,
- angrepp av skadedjur och insekter.
Om du har frågor kontakta:
E-post:
Telefon:
Senast ändrad:
Ändrad av:
Nyheter
-
Ellos Group sätter färg på Guldkantens restaurang
Publicerad
Med ny färg på väggarna, nya fräscha möbler och inredningshjälp får lunchrestaurangen Spinnrocken på Norrby ett lyft. Det är Ellos Group som tillsammans med Bor...
-
Nu har vi invigt ÅterSkapa - en plats där hållbarhet möter kreativitet
Publicerad
Nu har Borås Stad äntligen fått ett kreativt återvinningscenter för förskolor, ÅterSkapa.
-
Nya näringslivschefen Marike Wolter är på plats i Borås
Publicerad
Första dagen på det nya jobbet började med ett företagsbesök. Sedan 19 februari är Marike Wolter näringslivschef, och leder Näringslivsavdelningen på Stadsledni...
Kalender
-
Miljö- och konsumentnämnden, sammanträde
Tid: kl.
Plats: Sobacken
-
Tekniska nämnden, sammanträde
Tid: kl.
Plats: Kungsgatan 57, Tekniska nämndens Sessionssal
-
Kommunfullmäktige, sammanträde
Tid: kl.
Plats: Fullmäktiges sessionssal, Sturegatan