Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

E-faktura till Borås Stad

Den 1 april 2019 trädde en ny lag i kraft som innebär att fakturor till offentlig sektor ska vara elektroniska. PDF-fakturor eller pappersfakturor räknas inte som e-fakturor. Kravet på e-faktura gäller vid alla inköp där betalning sker mot faktura.

Lag (2018:1277) om elektroniska fakturor till följd av offentlig upphandling Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Genom elektronisk fakturering bidrar vi gemensamt med mindre papper samt effektivare fakturahantering. Som leverantör sparar du då både porto och brevpapper samt gör en insats för miljön. För att säkerhetsställa att korrekt format för Svefaktura används besök följande sida:

SFTI:s verifieringstjänst Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Så här gör du

Det finns ofta möjlighet att skapa e-faktura via befintliga affärssystem/ekonomisystem. Hör med din systemleverantör vad som krävs för att komma igång. Faktureringstjänster kan också köpas via vissa företag för att åstadkomma samma sak, liksom installation av så kallad virtuell fakturaskrivare.

PEPPOL-faktura

Borås Stad önskar i första hand elektroniska fakturor via PEPPOL-nätverket.

PEPPOL id:   0007:2120001561

Borås Stads aktuella samarbetspartners är:

 • Tieto
 • InExchange
 • Swedbank
 • Visma SPCS
 • Pagero

Borås Stad använder sig av organisationsnummer som identifiering vid e-faktura: 2120001561

Borås Stads GLN kod är: 7381039100002

Mejladress för förfrågan om e-faktura: 7032@boras.se

Fakturaportal

Om du saknar ett system som kan skicka elektronisk faktura kan du gratis (upp till 100 st fakturor) använda vår fakturaportal via Inexchange där man manuellt registrerar fakturorna. "Skicka e-faktura" Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Guide för att skapa faktura i Inexchange Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Som leverantör till Borås Stad ska du märka dina fakturor med en referens, så kallad YYKOD. Denna kod ska beställaren uppge vid beställnings-/köptillfället. En korrekt märkning säkerställer att fakturan når avsedd mottagare inom Borås Stad och möjliggör att fakturan blir hanterad och betald i tid. YYKOD ska skrivas med versaler utan mellanslag.

Om du samarbetar med oss genom vår inköpsportal (Unit4 Business World) använder du istället det ordernummer vi tillhandahåller dig som referen.

För mer information om e-faktura:

Ikon: pratbubblor

Kontakt

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: E-faktura till Borås Stad

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • En flygbild över Pulsenområdet i Borås.

  Publicerad den

  Tyck till om Pulsenområdet

  Det pulserar i Pulsenområdet! Det ska byggas bostäder, kontor och mötesplatser och inte minst ska den stora gröna Viskans park gå rakt igenom området. Men innan vi sätter spaden i marken vill vi veta ...
 • Skiss över Borås nya torg vid Västerbrogatan. 

  Publicerad den

  Se så fint Borås nya torg kommer bli!

  För tillfället är området vid gamla Postenhuset en byggarbetsplats. Men håll ut, här växer nämligen ett helt nytt torg fram, granne med Viskan, dränkt i härlig kvällssol och med utsikt över den vackra...


 • Publicerad den

  Creative Innovation - ny ansökningsperiod

  Behöver ditt företag en nystart? En energikick för att sätta nya mål? Perfekt, för nu har ansökan till år två av Creative Innovation öppnat.
Ikon: Kalender

Kalender