Meny

Meny

Mitt barn på nätet

Internet är idag en naturlig del av barns liv; med chattar, onlinespel och sociala medier. Härligt, utmanande och spännande men här finns också fällor i form utav mobbning, näthat och utnyttjande. Fokus på föreläsningen är att förekomma brottsutsatthet genom att utbilda om barns liv på nätet, vad gäller risker och hur de kan skydda sig. Det är avgörande att vuxna känner till hur nätet ser ut för barn och unga idag för att kunna prata om risker och göra det enkelt för barn att berätta om något händer.

Tid: 2019-02-22 09.30
Plats: Navet, lokal Kuben, Skaraborgsvägen 1

Om föreläsaren

Maria Dufva är kriminolog, författare och föreläsare. Hon föreläser både för barn, skolpersonal och föräldrar om barns liv på nätet. Hon har gett ut två böcker; ”Mitt barn på nätet” och ”Värsta bästa nätet”. Maria används också som expert och kommenterar regelbundet aktuella händelser inom området i media.

För vem?

Föreläsningen vänder sig till alla verksamheter som möter barn och unga; alla kommunala och regionala verksamheter, polisen, kyrkor och samfund, föreningar, studieförbund, organisationer med flera.
Föreläsningen är också öppen för allmänheten, för föräldrar och andra viktiga vuxna runt barn.

Samma föreläsning ges vid tre tillfällen. Begränsat antal platser på respektive tillfälle, anmäl dig här.
Föreläsningen är kostnadsfri och cirka 2 timmar lång.

Maria Dufva.

Senast ändrad: 2019-01-10 16.10

Ändrad av:

Dela sidan: [2019-01-10] Mitt barn på nätet

g q n C