Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Coronaviruset och covid-19

Borås Stads samlade information samt frågor och svar om coronaviruset och covid-19.

Borås-fakta

I Borås bor över 112 000 invånare, 13 000 av dem har finskt påbrå vilket lett till att Borås är finskt förvaltningsområde – det innebär att mycket offentlig service ges även på finska. Här finns många fastighetsägare som hyr ut bostäder i olika stadsdelar. Staden hjälper till med bostad i den mån det är möjligt då du anställs som grundskolelärare.

Kollektivtrafiken är väl utbyggd och bussar tar dig enkelt runt om i staden. Från Borås Resecentrum kan du ta buss eller tåg till Göteborg som ligger 7 mil bort. Landvetter Flygplats når du på ungefär 25 minuter med bil. I Borås finns det många gym, två simanläggningar, fotbollsklubbar, ishockey, tennisverksamhet och en stor ridsportsanläggning. Mitt i staden finns en grönskande park och några minuters gångpromenad bort hittar du Annelundsparken som är en 91 400 kvadratmeter stor skogspark.

Borås är omgiven av fantastisk natur och du hittar många bad- och fiskesjöar i närheten av staden. Det finns biografer, teatrar och spännande kultur i olika former. Här finns helt enkelt något för alla och staden sjuder av liv året runt.

Kollage av olika Borås-bilder, bland annat på konstverk och från Borås Arena.

Senast ändrad: 2018-11-12 15.19

Ändrad av:

Dela sidan: Borås-fakta

g q n C