Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Intresserad av ett meningsfullt arbete i Borås?

På den här sidan genomför vi en rekryteringskampanj riktad mot dig som är lärare i Finland.

Starta ditt nya liv i Borås. Nu finns möjligheten att söka heltidstjänster som grundskollärare från årskurs 1 till och med årskurs 9 i Borås Stad. Tjänsterna är tillsvidareanställningar på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

I mitten på mars besöker vi Åbo för en första rekryteringsträff men du kan redan idag skicka in din intresseanmälan. Borås Stad satsar på skolan med en tydlig organisation och ett långsiktigt skolutvecklingsarbete. Som lärare hos oss får du stöd av kolleger i arbetet och möjlighet till ämnesövergripande samverkan. Du ingår i ett arbetslag som gemensamt planerar undervisning och utveckling.

Du får utveckla ditt klassrumsarbete i elevgrupper som inkluderar alla elever. I våra skolor har vi många elever med utländsk bakgrund. Vi satsar på lärares lärande, till exempel processledarutbildning, långsiktiga satsningar på att utveckla matematikundervisningen och språkutvecklande undervisning i alla ämnen.

I Borås Stad finns det ett flertal välfungerande nätverk för lärare. Exempelvis nätverk för mentorer, IKT-pedagoger, ämneslärare i praktisk-estetiska ämnen, specialpedagoger och förstelärare. Syftet med nätverken är att stärka lärarna i sin profession och utbyta erfarenheter.

Vi är framstående inom BFL, Bedömning för lärande. Förhållningssättet är väl förankrat och innebär fokus på tät feedback och inflytande från eleverna för att ge dem varje möjlighet att utvecklas.

Som lärare får du en egen arbetsplats med tillgång till egen dator och platta. Du får heltidsarbete med 35 timmar bundet till arbetsplatsen och 10,5 timmar förtroendetid. Du får arbeta på skolor med väl utbyggt IKT med digitala verktyg till varje elev från årskurs 5-9 och möjlighet att samverka med IKT-pedagoger.

Vad vi söker

Vi söker dig som är utbildad grundskollärare. Du vill med glädje och kunskap vara med och ge våra barn en trygg, kreativ, lärorik och positiv tid hos oss. Du har en positiv grundsyn och ett reflekterande arbetssätt.

Är du intresserad av en framtid i Borås och vill veta mer om tjänsterna?

Välkommen med din ansökan till jobbskola@boras.se, senast 2017-03-15.

Har du frågor och vill veta mer om tjänsterna får du gärna kontakta Lisa Wahlström, HR-specialist, +46 33-35 88 82 eller Joakim Lövgren, Verksamhetsutvecklare, +46 33-35 77 78. Vill du bli uppringd så ange ditt telefonnummer i mejlet.

I mitten på mars besöker vi Åbo för en första rekryteringsträff och ni som blir aktuella efter att skickat in er ansökan kommer att få besked om tid och plats inom kort.

Några killar står och pratar med varandra  i en skolkorridor.

d

Mer om

Senast ändrad: 2020-02-18 08.12

Ändrad av:

Dela sidan: Intresserad av ett meningsfullt arbete i Borås?

g q n C