Meny

Meny

Urban Talks

Urban Talks handlar om stadsutveckling med människa, miljö och framtid i centrum. I höst arrangerar vi tillsammans med Science Park Borås och Drivhuset i Borås hackathonet Hack The City. Ett event där 60 gymnasieelever får chans att ge idéer för framtidens Borås.

Under ett hackathon arbetar personer med olika kompetens och bakgrund tillsammans i workshops för att utveckla nya lösningar på en samhällsutmaning. Under Hack The City utmanas eleverna att vrida samhället ut och in för att utveckla idéer för framtidens Borås. Tre teman utgör idéarbetet:

  • Hur Borås kan bli en ännu mer spännande kulturstad
  • Hur man underlättar för cyklister i staden
  • Hur en park som löper genom staden skall se ut och vad den skall innehålla

Hackathonet är upplagt som en tävling, där eleverna själva får rösta fram tre vinnande idéer som får stöd att vidareutveckla idén av oss och Drivhuset i Borås. De vinnande idéerna kommer även att presenteras på Borås kongresshus då det invigs den 21 November.

Målet är att hackathonet skall generera nya spännande idéer, initiativ och lösningar som på sikt kan implementeras inom Borås Stad. Inom projektet Innovate Passion Borås, som drivs av Science Park Borås och som Hack the City är en del av, främjas ungt entreprenörskap för hållbar samhällsutveckling genom passion, bland annat genom hackathons.

Kalender

Just nu finns inga planerade föreläsningar.

L

Sociala medier

Instagram - följ oss på @urbantalkslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Senast ändrad: 2018-09-05 07.57

Ändrad av:

Dela sidan: Urban Talks

g q n C