Drömmen om Norrby
Drömmen om Norrby

Angelica Persson:

”Jag tror på människors egen inneboende kraft och styrka”

Ett brinnande intresse för dans har tagit Angelica Persson till såväl Stockholm som New York innan hon för två år sedan landade på Norrby, för kärlekens skull.
– Det här är ett guldläge, säger hon.

Angelica Persson är född i Göteborg och har alltid haft musiken och rytmen i blodet. När hon var 20 år åkte hon till New York för att utbilda sig till dansare på Broadway Dance Center, tillbaka i Sverige flyttade hon till Stockholm för att jobba med dans och blev även signad som låtskrivare för ett stort musikbolag.

Men för drygt två år sedan gjorde livet ett tvärt kast.

– Jag började chatta med mitt gamla ex från gymnasiet, åkte hit till Norrby för att hälsa på honom och ja, sedan blev jag kvar, säger Angelica och skrattar.

Hon blev snabbt gravid och i dag har de sonen Agape tillsammans, ett
namn som betyder ”gudomlig kärlek” på grekiska. Just nu varvar hon mammaledighet med att vara dansinstruktör och jobba i butik. Och snart väntar högskolestudier, kanske blir det psykolog eller socionom hon blir.
Angelica tycker att Norrby är ett bra och trevligt ställe att bo på.

– Jag har alltid varit van vid att sitta på pendeltåg så fort jag ska ta mig någonstans, nu är det bara att promenera med barnvagnen. Här finns även en öppen förskola med många lekkamrater och helt fantastisk personal. När man bor på Norrby har man nära till allt.
Angelicas dröm om Norrby handlar om att lyfta anseendet. Och vägen dit går genom att inkludera och räkna med människors egen inneboende kraft och styrka.

– Det handlar om att veta sitt eget ansvar och inflytande. Att lära sig sina rättigheter och skyldigheter och förstå att man är en viktig pusselbit i en större helhet.
Själv beskriver hon sig som ”en jobbig granne” som alltid säger ifrån när
hon ser något som är fel. Och hon tycker generellt sett att det behövs betydligt mer civilkurage.
– Oavsett var jag är så vill jag hitta energier som bidrar till att göra
platsen lite ljusare och bättre. Det är något jag har med mig från dansen.

Angelica titta in rakt i kameran med armarna i en omfarmning över huvudet.

Faktaruta

Namn: Angelica Persson

Ålder: 34 år

Familj: Sambo och en son på 15 månader

Bor på Norrby sedan 2020

Angelica står i en stenkant och sparkar med ena benet rakt upp i luften.

Min dröm

”Jag drömmer om ett Norrby där vi som bor här kan känna oss riktigt stolta. För att komma dit måste vi bli bättre på att inkludera och räkna med människor – vi är ju alla en viktig pusselbit i en större helhet.

Jag tycker även att det behövs mer civilkurage i samhället, man måste våga vara den där jobbiga grannen som säger ifrån när något är fel. Inom dansen kretsar mycket kring att hitta energier och föra dem vidare. Så tänker jag även om Norrby – att vi alla kan bidra med vår energi.”

nnn