Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Psykiatrins digitala dagar 2021

Psykiatrins digitala dagar vänder sig till personer med erfarenhet av psykisk ohälsa, anhöriga samt yrkesverksamma. Dagarna är ett samarbete mellan Borås stad, Svenska kyrkan, Suicide Zero, Västra Götalandsregionen, Bris och brukarorganisationer. Alla föreläsningar är kostnadsfria.

Program 13-17 september

Normer som dödar – om suicidprevention och faran i att vara ”en riktig man” Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Föreläsningen kan ses digitalt 13-17 september.

Sju av tio som begår självmord är män. Vården missar ofta män som lider av psykisk ohälsa, samtidigt som män och pojkar söker hjälp i lägre utsträckning än kvinnor. På vilka sätt är det kopplat till föreställningar om maskulinitet? Vad kan kommuner och landsting göra för att förändra situationen?

Ullakarin Nyberg har jobbat som psykiater i snart 30 år. Nu jobbar Ullakarin med suicidprevention inom Norra Stockholms psykiatri och forskar om suicid vid Centrum för Psykiatriforskning på Karolinska institutet samt föreläser! Nu får vi möjlighet att ta del av en av hennes föreläsning om ”mäns psykiska hälsa och livsfarliga normer”.

Våga fråga – föreläsning med Suicide Zero

Måndagen den 13 september 18:00-20:00.

Våga fråga – föreläsning med Suicide Zero För att uppmärksamma psykiatrins dagar, bjuder Borås Stad i samarbete med Suicide Zero in till en kostnadsfri digital Våga Fråga-föreläsning den 13 september, där vi pratar om fakta och myter kring självmord. Utbildningen är en unik möjlighet för att förebygga självmord och ger dig verktygen för att kunna agera om någon i din närhet verkar må dåligt.

Vi lär dig känna igen varningstecken på psykisk ohälsa och vi går igenom hur du kan stötta. Genom bikupor och samtalsövningar får du öva dig i hur du agerar när någon har det svårt. Du får lära dig att ha motiverande samtal, du får konkreta råd på hur du kan följa upp och hur du lotsar rätt. Du behöver inte ha några förkunskaper för att delta.

Föreläsningen är kostnadsfri och genomförs via Microsoft-Teams, länken får du efter anmälan.
Välkommen att anmäla dig redan idag! Först till kvarn. Sista anmälningsdatum: 12 september.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 12 september.

Föreläsningen genomförs tillsammans med den ideella organisationen Suicide Zero, med stöd från Västra Götalandsregionen.

Livsviktiga snack – föreläsning med Suicide Zero

Torsdagen den16 september 18.00–19.30.

För att uppmärksamma psykiatrins dagar, tillsammans med Suicide Zero bjuder Borås Stad nu in föräldrar med barn i åldrarna 9–12 år till denna digitala föreläsning. Livsviktiga snack är ett initiativ av Suicide Zero och en del i organisationens suicidpreventiva arbete. Forskning visar nämligen att ju tidigare barn lär sig att uttrycka sig och prata om känslor, desto bättre klarar de av tonårens och livets stora utmaningar. Föreläsningen är framtagen utifrån materialet i boken ’Livsviktiga snack’ som Suicide Zero skickade ut till 117 500 föräldrar i Sverige i
maj 2020. Läs mer på www.suicidezero.se/livsviktigasnack/

Föreläsningen är kostnadsfri och genomförs via Microsoft-Teams, länken får du efter anmälan.
Välkommen att anmäla dig redan idag! Först till kvarn. Sista anmälningsdatum: 14 september.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 14 september.

Föreläsningen genomförs tillsammans med den ideella organisationen Suicide Zero, med stöd från Västra Götalandsregionen.

Psykiatrins digitala dagar 2021

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Psykiatrins digitala dagar 2021

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol