Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Kommun och politik

Borås Stad styrs av politiker som valts direkt av medborgarna. På så vis kan du som medborgare påverka och ha insyn i hur staden och kommunen Borås utför sina uppdrag via sina förvaltningar. Här kan du läsa om hur Borås styrs, hitta förtroendevalda och tjänstemän, ta del av beslut och mycket annat.

Vy över stadshuskvarteret.

Möten och beslut
Här kan du följa den kommunala beslutsprocessen i Borås. Kommunfullmäktiges möten är offentliga och den som önskar kan lätt ta del av såväl möten som protokoll. Varje medborgare kan också ta del av Kommunstyrelsens och de olika nämndernas beslut.

Förstoringsglas

Webbdiarium Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
I Borås Stads diarier hittar du de olika nämndernas och förvaltningarnas handlingar, ärenden, som är inkomna, upprättade eller har skickats från eller till något av våra diarier.

Folksamling som räcker upp händerna.

Inflytande och dialog
Borås invånare kan påverka hur staden styrs genom valet till Kommunfullmäktige. Utöver det arbetar politikerna bland annat med medborgardialoger, som ett sätt att fördjupa demokratin och ge möjlighet till inflytande för invånarna också mellan valen.

Mynt Foto:Riksbanken

Pengar och budget
Inför varje nytt år fattar Borås högsta politiska ledning, Kommunfullmäktige, beslut om en budget, en plan för mål och ekonomi. Här kan du läsa om Borås Stads budget och årsredovisning med mer.

Intagrambilder

Sociala medier i våra verksamheter
Borås Stad har både övergripande sociala medier-konton och konton för till exempel förskolor, äldreboenden och projekt.

Journalist

Press och media
Här har vi samlat information som i första hand riktar sig till dig som arbetar inom media. Du hittar bland annat pressmeddelanden, kontaktvägar och pressbilder.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Kommun och politik

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Svante Stomberg på Sandwalls plats framför en filmkamera

  Stadsdirektören svarar på viral trend på TikTok

  Publicerad

  Sedan knappt en vecka tillbaka trendar hashtaggen #vadhänderiborås på den sociala mediekanalen TikTok. Bilden av Borås som sprids är en mörk och dystopisk plats...
 • Enhetschefer och kockar som tagit pris i White Guide Junior. 

  Borås Stad topp 3 i White Guide Junior

  Publicerad

  Av 10 nominerade kommuner hamnade Borås Stad på tredje plats i kategorin Årets hållbara skolmatskommun. Det stod klart igår den 20 september när White Guide Jun...
 • Chatboten HjälpSam

  Säg hej till vår nya digitala medarbetare!

  Publicerad

  Idag gör vår nya digitala medarbetare sin första dag på Borås Stad och boras.se. Hen kommer finnas tillgänglig för att besvara besökarnas frågor dygnet runt.
 • Ungdomar på en trappa

  Kommunstyrelsen får besök av Nordic Ice Breakers

  Publicerad

  Nio ungdomar från Borås åkte till Mikkeli i Södra Savolax för att träffa andra unga från våra nordiska grannländer i somras. Nu besöker de Kommunstyrelsens samm...
 • Plastband från kretsloppet

  Avstängda gator under Kretsloppet

  Publicerad

  Under Kretsloppet den 17 september kommer gator vara avstängda för trafik. Det kan vara bra att veta om du tänkt ge dig ut och åka.
Ikon: Kalender

Sammanträdeskalender