Meny

Meny

Jobba i valet

Vill du göra en insats för demokratin och få en inblick i hur valsystemet fungerar? Då kanske uppdraget som röstmottagare i EU-valet kan vara något för dig.

Om knappt två månader är det dags att gå till valurnorna igen. Mellan 23 och 26 maj 2019 genomför alla medlemsländer val av 705 ledamöter i Europaparlamentet. I Sverige och Borås äger valet rum söndagen den 26 maj.

Nu har det blivit dags att anmäla siglänk till annan webbplats som röstmottagare. Valnämnden i Borås Stad söker sammanlagt 500 personer som bland annat ska ta emot röster i förtidsröstningen och på valdagen. För de som arbetar i förtidsröstningen varierar arbetspassen, på valdagen är arbetspasset förlagt på hela dagen.

- Vi gör också utskick till dem som har jobbat som röstmottagare i tidigare val, säger Ludvig Ahlstrand, projektsamordnare på valkansliet. Det är en hel del som återkommer från val till val.

Alla boråsare som känner sig manade är välkomna att söka uppdraget. De enda krav som ställs är att man ska vara över 18 år och inte ha något politiskt uppdrag den här mandatperioden. Ett visst arvode utgår.

Om du vill slå ett slag för demokratin, få en inblick i hur valsystemet fungerar och samtidigt träffa många nya människor så kan det här vara ett uppdrag för dig.

Obligatorisk utbildning

Alla röstmottagare genomgår en obligatorisk utbildning, såväl nya röstmottagare som de som arbetat i tidigare val.

d

Så lämnar du din intresseanmälan

Senast ändrad: 2019-04-01 13.35

Ändrad av:

Dela sidan: Jobba i valet

g q n C