Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Valambassadörer

Borås Stads valambassadörer är boråsare som står upp för demokrati och för vikten av att göra sin röst hörd. De är i olika åldrar, från olika stadsdelar och har olika erfarenheter. Men en sak har de gemensamt – de ska alla rösta i EU-valet!

Så, varför är det viktigt att rösta? Den frågan har våra valambassadörer fått svara på.

Anki Wellbrandt

Anki Wellbrandt, 76 år, centrum
– För mig är det viktigt att utnyttja den röst jag har. Jag röstar för att vara med och tycka till om Europas framtid för barnen, skolan och våra äldre. Den som inte röstar har inte sedan rätt att klaga eller vara missnöjd över resultatet.

Abdo Saidi

Abdo Saidi, 19 år, Norrby
– Jag röstar i ett EU-val för första gången och det känns både kul och spännande att vara med och påverka. Detta är ett sätt att få sin röst hörd och mitt sätt att kunna påverka i Europa. För mig är frågor som rör våra äldre viktiga.

Baaser Matunwal

Baseer Matunwal, 33 år, Hulta
– Jag röstar för att kunna vara med och påverka. Jag vill ha ett starkt och handlingskraftigt Sverige med tydliga gränser, därför röstar jag i EU-valet 26 maj. För mig är vård- och omsorgsfrågor viktiga. Vi får inte glömma bort de äldre som har byggt upp vårt land.

Tova Hollender

Tova Hollender, 19 år, Brämhult
– Jag röstar för att göra min röst hörd. Det är viktigt att ta tillvara på möjligheten.Det är viktigt att Sverige är med och påverkar i Europa, och att rösta i EU-valet för första gången känns väldigt kul och spännande. För mig är jämställdhetsfrågor väldigt viktiga.

Helena Lindberg Luoga

Helena Lindberg Luoga, 43 år, Kristineberg
– Jag röstar för att känna mig delaktig i samhället och det är viktigt att rösta för att kunna vara med och påverka EU. Framförallt vill jag påverka alla frågor som rör barn och unga. De är vår framtid.

Jonas Sahlberg

Jonas Sahlberg, 55 år, Parkstaden
– Det är viktigt att rösta för att göra sin röst hörd. En liten röst är också en röst! Om du inte röstar kan du heller inte ha synpunkter på resultatet.

För mig är frågor som handlar om arbete viktiga i EU-valet. Ett arbete är grunden till allt.

Petter Sundbye

Petter Sundbye, 33 år, Viared
– Jag känner att det är viktigt att deltaga med sin röst för att vara med och påverka i liten skala om hur vi vill forma vårt samhälle och vart samhället skall sträva emot.

Valambassadör Elisabeth Broberg.

Elisabeth Broberg, 53 år, Sjöbo
– Alla funktionshindrade i Europa ska ha rätt att känna sig värdefulla och viktiga. Ingen ska behöva bo på ett stort vårdhem. Därför är det viktigt att rösta i EU-valet!

Omar Jelow

Omar Jelow, 49 år, Hässleholmen
– Det är både min skyldighet och rättighet att rösta. Jag röstar för att göra skillnad, för att demokratin ska fungera och för allas lika värde. Dessutom känner jag mig som en del av samhället genom att vara med och rösta.

Baseer Qayoumi

Baseer Qayoumi, 20 år, Norrby
– Jag röstar i EU-valet för första gången och det känns spännande. Jag vill vara med och påverka. Att inte rösta tyder på brist på kunskap. Det är viktigt att vara med och rösta för att få en förståelse för hur samhället och EU fungerar.

Carina Kurttis

Carina Kurtti, 49 år, Hulta
– Att rösta i valet är mitt sätt att kunna påverka. Som EU-medborgare ser jag det som min plikt att rösta och att avstå från sin röst tror jag beror på okunskap.

Social hållbarhet och att alla människor är lika mycket värda är något som man inom EU bör ha en likvärdig syn på.

Bibi Dawod.

Bibi Dawod, 23 år, Hässleholmen
– Genom att rösta är du med och formar hur EU ska se ut under de närmaste åren. Utan din röst blir du inte hörd och Europa tillhör oss alla. Borde vi inte då vara med och ta dessa beslut tillsammans igenom att rösta?

Enes Habibovic

Enes Habibovic, 52 år, Kristineberg
– Använd din röst! Det är jätteviktigt att vara delaktig i samhället. Att rösta är en möjlighet att påverka Europas framtida politik.

Senast ändrad: 2019-04-01 13.22

Ändrad av:

Dela sidan: Valambassadörer

g q n C