Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Stöd vid kriminalitet och brott

Har du varit utsatt för brott, finns det hjälp att få. Kontakta någon av nedanstående organisationer.

Krami

Krami Borås är en samverkan mellan Kriminalvården, Arbetsförmedlingen och Borås stad och riktar sig till personer som på grund av sociala problem haft svårt att komma in på arbetsmarknaden. Man arbetar gemensamt med att ge personligt stöd och vägledning till personer (18 år eller äldre) som vill inleda en livsstilsförändring genom att säga nej till kriminalitet och missbruk.

Målsättningen är att hjälpa deltagarna att finna ett arbete, få det och framförallt behålla det. Detta görs genom en inledande vägledningskurs, efterföljt av praktik hos arbetsgivare som förhoppningsvis leder till anställning.

Krami - vägen till arbete Länk till annan webbplats.

Medling vid brott

Medling är ett frivilligt möte mellan en ungdom som begått ett brott och den person som drabbats av brottet. Mötet och samtalet syftar till att minska de negativa följderna som ett brott eller en konflikt kan få.

Mötet sker tillsammans med en opartisk medlare och ger parterna möjlighet att tala om det som har hänt

Medling vid brott

Misstänkt för brott

När en minderårig person blir misstänkt för ett brott innebär det bland annat kontakt med socialtjänsten. Vi ska verka för att barn och ungdomar växer upp under trygga och goda förhållanden. Vi ansvarar även för att stötta och hjälpa barn och ungdomar i utsatta situationer.

Misstänkt för brott

Stöd till brottsutsatta

Har du blivit utsatt för ett brott eller varit vittne till ett brott? Många unga människor utsätts för eller ser brott. Att drabbas av en sådan händelse är ofta en svår upplevelse. Har du blivit utsatt för eller bevittnat brott ska du inte tveka att be om hjälp.

Utsatt för brott/våld

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Stöd vid kriminalitet och brott

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Sammanträdeskalender