Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

ANDTS-coach

Vuxna som möter med barn och unga efterfrågar ökad kunskap om ANDTS (alkohol, narkotika, dopning, tobak och spel om pengar). Det är viktigt att vuxna känner sig trygga i att prata om ANDTS och särskilt om cannabis som är den vanligast förekommande typen av narkotika. Därför arbetar vi med metoden ANDTS-coach – ett utbildnings- och nätverkskoncept om ANDTS med särskilt fokus på cannabis.

Målgrupp och syfte

Vuxna som direkt eller indirekt möter barn och unga i sitt dagliga arbete eller ideella engagemang. Vi riktar oss både till offentligt och privat anställda samt till det civila samhället.

Syftet med ANDTS-coach är att öka kompetensen bland vuxna som möter barn och unga. Utbildningen ger verktyg och metoder som kan användas i det förebyggande arbetet inom ordinarie verksamhet. Efter utbildningen ska coacherna känna sig tryggare i att prata om ANDTS. Coacherna ska kunna bemöta barn och unga med kunskap och argument utifrån aktuell forskning samt vid behov kunna hänvisa vidare till relevant stödverksamhet.

Innehåll och genomförande

ANDTS-coach är en metod som innehåller utbildning och nätverkande. För att bli en ANDTS-coach anmäler du dig till en tvådagars utbildning. Utbildningen är kostnadsfri och genomförs på Borås Kongress och Pulsen. Vi tar emot 20 deltagare per utbildningstillfälle. Vi erbjuder upp till fyra utbildningar per år.

Efter genomförd utbildning ingår ANDTS-coacherna i ett nätverk med andra utbildade coacher. Nätverket samordnas av kommunens utvecklingsledare för folkhälsa med fokus på ANDTS. Utbildade ANDTS-coacher erbjuds årligen fortbildning, så kallade ”boosters”, för att inhämta ny kunskap och diskutera ANDTS-relaterade utmaningar.

Anmälan till ANDTS-coachutbildning 2022

Utbildningen består av två heldagar och du måste kunna delta båda dagarna (kl. 8.30–17) för att få delta.

Vi värdesätter deltagare från olika verksamheter och yrkeskategorier. Det kan innebära att vi behöver prioritera bland anmälningarna om det är fler som önskar delta än vad det finns platser.

Utbildningen är kostnadsfri. Lunch och fika ingår.

Intresseanmälan till ANDTS-Coach 2022

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: ANDTS-coach

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Gruppbild med representanter från Vracar

  Tillgänglighet i fokus under studiebesök från Serbien

  Publicerad

  Under vecka 39 har representanter från Vračar varit på studiebesök i Borås. Borås Stad och den serbiska kommundelen Vračar har ett så kallat kommunalt partnersk...
 • En krislåda

  Mat i fokus under Krisberedskapsveckan 2022

  Publicerad

  Den 26 september - 2 oktober är det den nationella Krisberedskapsveckan. Det är en kampanj som vill få Sveriges invånare att fundera över hur de löser sitt beho...
 • Svante Stomberg på Sandwalls plats framför en filmkamera

  Stadsdirektören svarar på viral trend på TikTok

  Publicerad

  Sedan knappt en vecka tillbaka trendar hashtaggen #vadhänderiborås på den sociala mediekanalen TikTok. Bilden av Borås som sprids är en mörk och dystopisk plats...
 • Enhetschefer och kockar som tagit pris i White Guide Junior. 

  Borås Stad topp 3 i White Guide Junior

  Publicerad

  Av 10 nominerade kommuner hamnade Borås Stad på tredje plats i kategorin Årets hållbara skolmatskommun. Det stod klart igår den 20 september när White Guide Jun...
 • Chatboten HjälpSam

  Säg hej till vår nya digitala medarbetare!

  Publicerad

  Idag gör vår nya digitala medarbetare sin första dag på Borås Stad och boras.se. Hen kommer finnas tillgänglig för att besvara besökarnas frågor dygnet runt.
Ikon: Kalender

Sammanträdeskalender

 • Fulllmäktigehuset

  Kommunfullmäktige

  Tid: kl.
  Plats: Borås Kongress, Akademiplatsen 2, Borås

 • Flygbild över stadshuskvarteret.

  Kommunstyrelsen

  Tid: kl.
  Plats: Kommunstyrelsens sessionssal, Stadshuset

 • Flygbild över stadshuskvarteret.

  Kommunstyrelsen

  Tid: kl.
  Plats: Kommunstyrelsens sessionssal, Stadshuset

 • Sessionsalar

  Borås Stadshus AB

  Tid: kl.
  Plats: Kommunstyrelsens sessionssal, Stadshuset

 • Ordförandeklubba

  Överförmyndarnämnden

  Tid: kl.
  Plats: Överförmyndarenheten Bryggaregatan 5, plan 5