Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Kraftig ökning av smittspridning i Borås

Vuxenvandring

Barn och unga som vistas utomhus på kvällar och helger behöver ofta ha fler vuxna omkring sig. Borås Stad och Polisen lokalpolisområde Borås arbetar för ett ökat vuxenengagemang för barn och unga genom att stödja och främja vuxenvandringar i Borås. Vi hjälper er som vill starta upp en lokal grupp med vuxenvandrare och vi samordnar vuxenvandringar vid kritiska datum.

Vuxenvandring sker helt ideellt och utifrån omtanke för boråsarnas trygghet. Som vuxenvandrare skapar du kontakt med barn och unga samt finns till hands om någon skulle råka illa ut. Vid pågende brott eller vid behov av akut hjälp ska alltid polis eller räddningstjänst tillkallas genom att ringa 112.

Vuxenvandring vid kritiska datum

Valborg är ett kritisk datum då många ungdomar gör sin alkoholdebut. Precis som förra året blir det i år en annorlunda Valborgshelg med inställda offentliga firanden på grund av covid-19-pandemin. Men tyvärr kommer traditionen att berusa sig att bestå, därför är behovet av ideella vuxenvandrare stort.

Fredag 30 april (Valborgsmässoafton) samordnar Borås Stad en vuxenvandring för frivilliga vuxna över 20 år.

Samlingsplats: Norrbyhuset, Västra Nygatan 52 (anmälan krävs)
Tid: klockan 18.30 - 24.00 (ange den tiden du önskar starta i anmälningsformuläret)

För att vi ska kunna genomföra vuxenvandringen på ett smittsäkert sätt vill vi att du som ska delta i vuxenvandringen fyller i anmälningsformuläret längre ned på den här sidan. Vi behöver även ha dina kontaktuppgifter för att vi, vid behov, ska kunna kontakta dig inför och under kvällen den 30 april.

När du kommer till Norrbyhuset får du kvittera ut en röd reflexväst som visar att du är en ”Trygg vuxen” och en första hjälpen-/sjukvårdsryggsäck (endast en per grupp). Västen och ryggsäcken lämnar du tillbaka på Norrbyhuset när du har vandrat klart. En grupp består av 3-4 vuxna. Tänk på att hålla avstånd även om ni vistas utomhus. Vi bistår med handsprit, munskydd och plasthandskar.

Vi bjuder på kaffe och håller dig uppdaterad om vad som händer under kvällen. Eftersom ungdomarna ofta samlas på idrottsplatser, badplatser etc får du gärna ha tillgång till egen bil, cykel eller annat färdmedel under kvällen.

 

Vi samordnar även vuxenvandringar vid skolavslutning/student och insparken.
Här kan du läsa mer om Borås Stads arbete med kritiska datum!

Anmälan till vuxenvandring fredag 30 april

Tre personer med reflexvästar som går på en gata.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Vuxenvandring

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol