Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Löddra mera

Läs om antibiotikaresistens, lär dig tvätta händerna rätt och lyssna på våra poddavsnitt. Om vi alla hjälps åt kan vi hålla oss friskare och minska antalet sjukdagar och VAB-dagar!

Tvätta händerna
Det enskilt viktigaste du kan göra för att hålla dig frisk och hindra smittspridning är att tvätta händerna.

Podcast
Här kan du lyssna på poddar om antibiotikaresistens, förskolan samt hur vi löddrar mera. Lyssna på promenaden, i bilen eller på rasten. Avsnitten är både korta och informativa.

Pojke som tvättar händerna

Antibiotikaresistensen 
Förekomsten av de multiresistenta bakterierna ökar snabbt i hela världen. Sverige och Borås är inget undantag.

Tips och råd till föräldrar
Det är alltid bra att vara noga med hygienen när man själv eller barnet har en infektion. Ett av de bästa sätten är att tvätta händerna ofta.

d

Mer information

Hygiensjuksköterska i förskolanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster - syftet med HYFS är att förbättra hygienrutinerna på förskolorna och på så sätt minska antalet infektionssjukdomar bland barnen.

Smittskydd Västra Götalandlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster - verksamheten syftar till att förebygga och minska risker för spridning av smittsamma sjukdomar till och mellan människor.

Strama Västra Götalandlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster - Vi måste alla hjälpas åt att minska onödig användning av antibiotika – så att medicinen fungerar när den verkligen behövs!

Folkhälsomyndighetenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster ger mer information om antibiotika och antibiotikaresistens.

Ring 1177 eller läs mer på 1177 vårdguidenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster om du vill ha råd om hur du ska göra när du eller ditt barn har blivit sjukt.

Vård av barn (VAB)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster - information från Försäkringskassan

Föräldraskapsstöd i Borås Stad

Antibiotika eller intelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Senast ändrad: 2019-12-11 11.22

Ändrad av:

Dela sidan: Löddra mera

g q n C