Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Coronaviruset och covid-19

Borås Stads samlade information samt frågor och svar om coronaviruset och covid-19.

Podcast

Här kan du lyssna på poddar om barnperspektivet gällande VAB och sjukdom, antibiotikaresistens, förskolan samt hur vi löddrar mera.

Passa på att lyssna på dem på promenaden, i bilen eller på rasten. Avsnitten är både korta och informativa.

Avsnitt 1 - Barnperspektivet

Hör Karin Apelkvist, verksamhetsutvecklare på Centrala Barnhälsovården Södra Älvsborg, och Elsa Johansson 9 år prata om februari och att många barn är sjuka då. Frågor och funderingar kring VAB, hur ofta barn är sjuka, om man måste äta när man är sjuk och hur länge man ska vara hemma från förskolan bjuder vi på i detta första avsnitt.

Avsnitt 2 - Handtvätten

Hör Jolin Sewén, utvecklingsledare på Fritid- och folkhälsoförvaltningen prata om handtvätt med Kajsa Lundqvist, hygien/hyfs-sjuksköterska på Västragötalandsregionen. Varför är det så viktigt att tvätta händerna och när ska man egentligen tvätta dem? Finns det inte risk att tvätta bort de goda bakterierna? Det och mycket annat svarar Jolin och Kajsa på!

Avsnitt 3 - Förskolan

Kajsa Lundqvist, hygien/hyfs-sjuksköterska på Västragötalandsregionen pratar med förskolechef Maria Ekbrand om bland annat hygien, magsjuka, influensa och feber. Fungerar 48-timmarsregeln och hur ser man att symptomen är över? När ska man hålla barnen hemma och när är de redo att komma tillbaka till förskolan? Kajsa och Maria har koll på de frågorna!

Avsnitt 4 - Antibiotikaresistensen

Kajsa Lundqvist, hygien/hyfs-sjuksköterska på Västragötalandsregionen pratar med Peter Ulleryd, biträdande smittskyddsläkare i Västra Götaland. Avsnittet handlar om antibiotikaresistensen och vad vi som medborgare kan göra för att undvika infektioner. Men hur ska man tänka om doktorn ordinerar antibiotika? Och vilka infektioner behöver inte behandlas med antibiotika om man är frisk i övrigt? Kajsa och Peter reder ut vad som gäller.

En mikrofon

Senast ändrad: 2020-06-04 13.08

Ändrad av:

Dela sidan: Podcast

g q n C