Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Skräpplockardagarna för företag, föreningar och privatpersoner

Hjälp oss göra Borås renare. Anmäl dig själv, ditt företag, dina kollegor, din förening eller din mormor till årets upplaga av Skräpplockardagarna! Städa när ni själva vill under från mars till juni månad.

Det är lätt att bidra till ett renare Borås. Den vanligaste aktiviteten är att gå ut och plocka skräp i närområdet under någon timme. Om ni hellre väljer att hitta på något annat som på sikt kan göra Borås renare går det också bra. Kreativa initiativ är välkomna.

Anmälan och tillgång till skräpplockningsmaterial

Ungdomsföreningar som anmäler sig på till Skräpplockardagarna via Håll Sverige Rents webbplats (länk nedtill) kan få tillgång till soppåsar utan kostnad. Anmälan ska dock göras innan 31 maj, för att materialet ska kunna distribueras ut.

Håll Sverige Rents webbplats (HSR) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Privatpersoner, företag och övriga organisationer får också gärna delta i Skräpplockardagarna men dessa får tillhandahålla eget skräpplockningsmaterial, alternativt beställa på HSR:s webbshop mot en kostnad. Borås rent och snyggt vill gärna få en översikt över hur många som deltar i Skräpplockardagarna i Borås, så fyll gärna i anmälningsfältet nedtill. Där kan ni också fylla i om ni önskar få soppåsar. Dessa kan erhållas utan kostnad i anslutning till er skräpplockning. Materialet hämtas på Borås Energi och Miljös lokaler på Västerlånggatan 10.

Nytt för i år är att det finns möjlighet att låna ett begränsat antal plocktänger. Dessa finns på Borås Energi och Miljös kontorslokaler på Västerlånggatan 10. För mer information och lån av plocktänger, kontakta Borås Energi och Miljö på telefonnummer 020-97 13 00 alternativt via mejl: kund@borasem.se

Vad gör ni med skräpet som plockats upp?

Sortera och återvinn gärna förpackningar av papper, glas, metall och plast i en återvinningsstation. Det material som inte går att sortera kan ni, om en återvinningscentral inte är ett alternativ, lägga i era ordinarie sopkärl för brännbart avfall.

Sortera rätt

För att sortera materialet rätt, gå till Borås Energi och Miljös webbplats Sortera rätt. På webbplatsen finns sorteringsinformation på flera olika språk.

Sortera rätt Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ett annat bra hjälpmedel för att sortera rätt är att ladda ner appen Sortera med mera, finns för både Iphone Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Android Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Om ni får mycket avfall som inte får plats i ordinarie kärl kan ni placera det bredvid era befintliga kärl så hämtar Borås Energi och Miljö det vid ordinarie tömning.

Skulle ni hitta farligt avfall eller skrymmande avfall som ni inte kan ta med er ber vi er kontakta Borås Energi och Miljös kundcenter på:

Vare sig ni är en grupp privatpersoner, företag eller en förening, ange på ett ungefär antal personer som kommer att delta i skräpplockningen
Önskas soppåsar till skräpplockningen (motsvarande antalet anmälda personer)?
Önskas soppåsar till skräpplockningen (motsvarande antalet anmälda personer)?Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Skräpplockardagarna för företag, föreningar och privatpersoner

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Sammanträdeskalender

 • Flygbild över stadshuskvarteret.

  Kommunstyrelsen

  Tid: kl.
  Plats: Kommunstyrelsens sessionssal, Stadshuset

 • Sessionsalar

  Borås Stadshus AB

  Tid: kl.
  Plats: Kommunstyrelsens sessionssal, Stadshuset

 • Flygbild över stadshuskvarteret.

  Kommunstyrelsen

  Tid: kl.
  Plats: Kommunstyrelsens sessionssal, Stadshuset

 • Arbetslivsförvaltningens entré.

  Arbetslivsnämnden

  Tid: kl.
  Plats: Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72

 • Ordförandeklubba

  Kulturnämnden

  Tid: kl.
  Plats: Kulturhuset, Röda rummet