Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Särskilda rekommendationer i Västra Götaland

Skräpplockardagarna för företag, föreningar och privatpersoner 2021

Hjälp oss göra Borås renare. Anmäl dig själv, ditt företag, dina kollegor, din förening eller din mormor till årets upplaga av Skräpplockardagarna! Städa när ni själva vill under mars, april och maj.

Det är lätt att bidra till ett renare Borås. Den vanligaste aktiviteten är att gå ut och plocka skräp i närområdet under någon timme. Om ni hellre väljer att hitta på något annat som på sikt kan göra Borås renare går det också bra. Kreativa initiativ är välkomna.

Anmälan och tillgång till skräpplockningsmaterial

Ungdomsföreningar som anmäler sig på till Skräpplockardagarna via Håll Sverige Rents webbplats (HSR)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan få tillgång till gratis soppåsar. Anmälan ska dock göras innan 31 maj, för att materialet ska kunna distribueras ut.

Privatpersoner, företag och övriga organisationer får också gärna anmäla sig till Skräpplockardagarna på HSR:s webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster men dessa får tillhandahålla eget skräpplockningsmaterial, alternativt beställa på HSR:s webbshop mot en kostnad.

Om covid-19

Varje enskild organisation bestämmer själva om de vill genomföra sin planerade skräpplockning eller inte med anledning av covid-19.

Håll Sverige Rent uppmuntrar deltagarna till att använda handskar vid skräpplockningen och att vara noga med handhygienen. I övrigt uppmanas deltagarna att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationerlänk till annan webbplats för att minska risken för smittspridning.

Vad gör ni med skräpet som plockats upp?

Sortera och återvinn gärna förpackningar av papper, glas, metall och plast. Det material som inte går att sortera kan ni, om en återvinningscentral inte är ett alternativ, lägga i era ordinarie sopkärl för brännbart avfall.

För att sortera materialet rätt, använd gärna hjälpmedlet Sortera rättlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Sortera rätt finns på flera språk.

Om ni hittar farligt avfall alternativt tungt och otympligt avfall, kontakta kundcentret på Borås Energi och Miljö, telefon: 020-97 13 00, alternativt via mejl: kund@borasem.se.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Skräpplockardagarna för företag, föreningar och privatpersoner 2021

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol