Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Särskilda rekommendationer i Västra Götaland

Skräpplockardagarna för skolor och förskolor 2021

Den här informationen riktar sig till de skolor och förskolor i Borås som har anmält sig till skäpplockardagarna via Håll Sverige Rent (HSR)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Självklart är både kommunala och fristående skolor välkomna att delta.

Viktiga datum att hålla reda på

3 april:
Sista anmälningsdag på HSR:s webbplats för att delta i Skräpplockardagar-kampanjen i Borås. Ni kan plocka när ni vill under våren, men för att vara med och delta i för skräpplockardagarna i Borås (vecka 18), se till att anmäl er och beställ material i tid. Vill ni plocka skräp en annan tid än vecka 18, se då till skicka en anmälan och beställning av material från Håll Sverige Rent senast 31 maj.

Vecka 18, 3 till 7 maj:
Tidsperioden då årets Skräpplockardagar 2021 för förskolor och skolor i Borås äger rum.

28 september:
Dagen då alla förskolebarn och skolbarn som har varit med och städat under Skräpplockardagarna är välkomna till Djurparksdagen. Ambitionen är att Djurparksdagen ska genomföras, men det beror på hur situationen kring covid-19 utvecklar sig. Besked till berörda förskolor/skolor lämnas innan sommaren.

Anmälan och material

Anmälan till Skräpplockardagarna görs via Håll Sverige Rents webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Tänk på att vid anmälan först undersöka om din förskola/skola redan har blivit anmäld, detta för att undvika dubbla anmälningar. Vilka som är anmälda kan du se på Håll Sverige Rents webbplats.

Det är Håll Sverige Rent som tillhandahåller material till skräpplockningen för förskolor och skolor. Sista dag för anmälan och beställning av skräpplockarmaterial är den 31 maj. Tänk på att ni aktivt måste beställa skräpplockarpåsar på HSR:s webbshop, påsarna kommer inte automatiskt vid bara en anmälan. Påsarna kostar i övrigt inget att beställa.

Har du frågor kring beställning av material och annat som rör Skräpplockardagarna, vänd dig till Håll Sverige Rents frågeforum.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Om covid-19

Varje enskild förskola och skola bestämmer själva om de vill genomföra sin planerade skräpplockning eller inte med anledning av covid-19.

Håll Sverige Rent uppmuntrar deltagarna till att använda handskar vid skräpplockningen och att vara noga med handhygienen. I övrigt uppmanas deltagarna att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationerlänk till annan webbplats  för att minska risken för smittspridning.

Hantering av skräpet ni plockar upp

Sortera och återvinn gärna förpackningar av papper, glas, metall och plast. Det material som inte går att sortera kan ni lägga i era sopkärl för brännbart avfall.

För att sortera materialet rätt, använd gärna hjälpmedlet Sortera rättlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Sortera rätt finns på flera språk.

Om ni får mycket avfall som inte får plats i ordinarie kärl kan ni placera det bredvid era befintliga kärl så hämtar Borås Energi och Miljö det vid ordinarie tömning.

Skulle ni hitta farligt avfall eller skrymmande avfall som ni inte kan ta med er ber vi er kontakta Borås Energi och Miljös kundcenter på telefonnummer 020-97 13 00 alternativt via mejl: kund@borasem.se

Barn sol plockar skräp

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Skräpplockardagarna för skolor och förskolor 2021

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol