Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Coronaviruset och covid-19

Borås Stads samlade information samt frågor och svar om coronaviruset och covid-19.

Skräpplockardagarna för företag/ föreningar och privatpersoner

Hjälp oss göra Borås renare. Anmäl dig själv, ditt företag, dina kollegor, din förening eller din mormor till årets upplaga av vi håller rent! Städa när ni själva vill under mars, april och maj.

Det är lätt att bidra till ett renare Borås. Den vanligaste aktiviteten är att gå ut och plocka skräp i närområdet under någon timme. Om ni hellre väljer att hitta på något annat som på sikt kan göra Borås renare går det också bra. Kreativa initiativ är välkomna.

Ni är välkomna att hämta ett skräppåsar hos Borås Energi och Miljö. Anmäl vilken tid ni tänker hämta påsarna i formuläret nedan. Utöver anmälan nedtill, gå också in på Håll Sverige Rents webbplatslänk till annan webbplats och anmäl ert deltagande där, detta för att Håll Sverige Rent ska få en överblick över hur många som deltar i Skräpplockardagarna runt om i Sverige.

Vad gör ni med skräpet som plockats upp?

Om ni plockar mycket skräp kan ni lämna Håll Sverige-rentsopsäckar utan kostnad på återvinningscentralerna i Boråslänk till annan webbplats. I vanliga fall är det gratis för privatpersoner, men avgiftsbelagt för företag. Under mars, april och maj 2020 är det gratis för alla att lämna skräpet som plockats i anslutning till Skräpplockardagarna till återvinningscentralerna.

Sortera och återvinn gärna förpackningar av papper, glas, metall och plast. Det material som inte går att sortera kan ni, om en återvinningscentral inte är ett alternativ, lägga i era ordinarie sopkärl för brännbart avfall.

Förutsättningen för att du ska kunna hämta soppåsar till skräpplockningen är en anmälan nedtill. Från 1 mars till 31 maj kan du hämta gratis soppåsar på Borås Energi och Miljö, Västerlånggatan 10, Borås.
Öppettider måndag-torsdag 07.30-16.00, fredag 07.30-15.00. Lunchstängt 12.00-13.00.

Om ni hittar farligt avfall alternativt tungt och otympligt avfall, kontakta kundcentret på Borås Energi och Miljö, telefon: 020-97 13 00, alternativt via mejl: kund@borasem.se. Du kan också rapportera in avfall som ligger på fel ställe via Håll Sverige Rents mobilapp.länk till annan webbplats

Anmäl dig, din förening eller ditt företag här:

Om du är företag eller förening var vänlig ange ungefär antal personer som kommer delta i skräpplockningen

p

Kontakt

Senast ändrad: 2020-03-10 11.59

Ändrad av:

Dela sidan: Skräpplockardagarna för företag/ föreningar och privatpersoner

g q n C

p

Kontakt