Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Män i hälsa

Det behövs under kommande år många fler utbildade medarbetare inom vård- och omsorgsområdet. Män i hälsa är ett projekt som stödjer män som vill börja arbeta inom vård och omsorg. Projektet arbetar också för att stärka hållbarhet och stolthet för medarbetare som redan arbetar inom området. Män i hälsa baseras på en modell som har lyckats väl i Norge. Där har allt fler män utbildats inom vård och omsorg och trätt fram som förebilder för att de är nöjda med sitt nya yrkesval.

Vad är Män i hälsa?

Genom projektet Män i hälsa får du möjlighet att prova på att arbeta på ett vård- och omsorgsboende eller inom hemtjänsten. Om testperioden fungerar bra, får du därefter studera till undersköterska på Vuxenutbildningen i Borås och du kommer att göra praktik i Borås Stad under utbildningen.

Första steget

Första steget för dig som har funderat på om ett arbete i vårdsektorn kan vara något för dig, är att delta i ett informationsmöte för Män i hälsa. Digitala informationsmöten sker regelbundet och på deras webbplats finns information om hur du anmäler dig och du kan se filmer och få all information du behöver.

Män i hälsa Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hur är Borås Stad berörda?

Projektet Män i hälsa drivs av Sjuhärads samordningsförbund i samarbete med Vård- och omsorgscollege Sjuhärad, norska Menn i helse, Borås Stad och övriga kommuner i Sjuhärad. Alla som ingår i projektet hjälps åt att anpassa den norska modellen till svenska förhållanden. Projektet finansieras genom Europeiska socialfonden ESF och Leader Sjuhärad.

Se film med Kent Otterdahl som arbetar inom vård och omsorg i Borås Stad.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Män i hälsa

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter