Meny

Meny

Aktuellt

FRÖ om Välfärdsbokslutet

Onsdag 27 mars
Medverkande: Kristina Nyberg Smahel
Välfärdsbokslutet beskriver utvecklingen inom områden som påverkar boråsarnas hälsa. Och hälsan blir allt bättre. Men det finns utmaningar i form av skillnader mellan olika grupper i befolkningen. Under mötet kommer det vara fokus på barns och ungas hälsa.
Tid: 12.00 – 13.00, vegetarisk lunch och bröd 20: -, ta med kontanter!
Plats: Norrbyhuset, Västra Nygatan 52
Anmälan: https://www.boras.se/overenskommelsen inbjudningar och webbanmälningar, senast 20 mars.

Senioruniversitetet Borås bjuder in till  information om "Mina Aktiviteter"

Ett system som kan förstärka och utveckla er förenings administration?
Vi, Senioruniversitet Borås, vill förenkla en del av våra administrativa uppgifter som till exempel att anmäla sig till olika aktiviteter och att boka tider för kurser, möten tävlingar, träningar och studiecirklar.
Ni har kanske, som vi, flera system för: bokföring, medlemsregister, fakturering, kursanmälningar, etc. Vi planerar nu införa ett ramsystem, vi kan kalla det torg, där olika data sammanstrålar och kommunicerar med varandra.

Vi i Senioruniversitetet i Borås skall nu utvärdera och skaffa oss information om detta system och bjuder in fler som också vill ta del av infomationen.

Inbjudan och anmälanPDF

Plan för Överenskommelsen 2019-2022 och Uppdragsplan för 2019

Nu är planenPDF för de närmaste fyra årens arbete i Borås med Överenskommelsen klar. Planen presenterades på stormötet 28 november förra året och antogs av Samrådet 15 januari.
UppdragsplanenPDF beskriver vad processledarna och Samrådet ska fokusera på under det närmaste året.

Medborgarlabbet på Sjöbo

Läs mer på Kraftsamling Sjöbo

Idébidrag för att utveckla Sjöbo

Sjöbobor, föreningar eller andra organisationer som har tankar och idéer som kan göra social nytta för Sjöbo och dess invånare kan söka upp till 50 000 kronor för att utveckla och genomföra sin idé.

Idébidraget är ett bidrag för utveckling och genomförande av en idé, en tanke eller ett förslag som gör nytta för Sjöbos invånare och för Sjöbo som samhälle. Ansökan kan göras antingen digitalt via Borås webb eller skriftligt.

Idébidraget riktar sig till Sjöbobor som är 13 år eller äldre, föreningar och organisationer som är verksamma på Sjöbo eller andra som genom sin idé gör social nytta på Sjöbo. Idébidraget uppmuntrar samarbete och samverkan och man ser gärna att flera personer, föreningar och organisationer lämnar in förslag som kan utvecklas tillsammans. Idébidraget är en del i projekt Kraftsamling Sjöbo.

Nu breddas dialogen mellan civilsamhället och regeringen

En överenskommelse om en gemensamstödstruktur för dialog och sam råd har tecknats mellan regeringen och det civila samhället på nationell nivå.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Överenskommelsen vidareutvecklar den tidigare Överenskommelsen inom det sociala området och öppnar för nya möjligheter till dialog och samråd.

Senast ändrad: 2019-03-22 10.34

Ändrad av:

Dela sidan: Aktuellt

g q n C