Meny

Meny

Det här är vi, samarbetsparners i Överenskommelsen

Listan över anslutna

För att veta vem som är en tänkbar samarbetspart behöver vi veta vad andra verksamheter har för uppdrag och jobbar med. Här följer beskrivningar av några verksammma idella organisationer i Borås. Är du en idéburen förening eller en kommunal verksamhet som vill beskriva din verksamhet så kan du göra det här. Som reportage eller till exempel en filmad intervju så kontakta Malin eller Anders.

Lista över de föreningar och organisationer som är med i Överenskommelsen.

Första filmen om Ordpalatset

Ordpalatset är en lekfull skrivarverkstad för elever på och runt Hässleholmen i Borås. Verksamheten sker i samarbete med grundskolorna i området: Fjärdingskolan, Ekarängsskolan och Bodaskolan. Här är den första filmen där Lars-Gunnar Wahl från Ordpalatset berättar om den framgångsrika verksamheten. Vill din organisation eller förening också göra en film och presentera er? Hör av er till Malin eller Anders!

Agape och Överenskommelsen i SR P4 Sjuhärad

I morgonprogrammet den 7 februari medverkade Agape i form av Lennart och Elisabeth Frejd samt deras inneboende ungdom Yasin från Afghanistan. Efter nyheterna från Ekot kl 9 deltog Anders Hjorth och berättade om Överenskommelsen i Borås.
Lyssna på inslagenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Scrolla fram i tidslisten till 2:38:05 för att lyssna på Agape och Lennart och Elisabeth. Och till 3:09:27 för att lyssna på Anders Hjorth om Överenskommelsen.

Reportage

Förfrågningar om samverkan

Simkunnighet för nyanlända barn och familjer

Simkunnighet för nyanlända är ett 3-års projekt finansierat av Allmänna arvsfonden. Fonden stöttar det engagemang som finns hos föreningar och organisationer – så att bra idéer kan förvandlas till en bättre verklighet för barn, ungdomar. Läs gärna mer på arvsfonden.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Var? Projektet riktar sig till hela Sverige. Utbildningarna kommer ske på olika platser under de 3 åren, både praktiskt i simhall och sjö men även teoretiskt.
När? Utspritt under en 3 års period med start hösten 2017 fram till årsskiftet 2019/2020. Vill ni vara med och samarbeta med oss i detta viktiga projekt och bygga för framtiden, hör av er!

Camilla Hansen Lisa Grinell
Projektledare Utbildning
Tel 08-120 102 48 Tel 08-120 102 54
E-post camilla.hansen@sls.a.se E-post lisa.grinell@sls.a.se

Senast ändrad: 2018-09-18 11.20

Ändrad av:

Dela sidan: Det här är vi, samarbetsparners i Överenskommelsen

g q n C