Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Nationella restriktioner och skärpta allmänna råd för att hejda smittspridningen av covid-19

Inspiration från omvärlden

Volontärbyrån

Volontärbyrån kan vara behjälplig med råd och tips för ideella organisationerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och där kan man också annonsera efter volontärer.

Gemensam webbportal för idéburna i Karlskoga

I Karlskoga finns ett intressant exempel på hur de idéburna skapat en gemensam webbportal med namnet Möckelnföreningarna.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Här finns kalendarium, möjlighet att boka lokaler och få hjälp med marknadsföring.

Vad är sociala företag eller som de egentligen heter arbetsintegrerade sociala företag?

Det finns gott om information om dem på nätet.
- Tillväxtverkets informationsfilmerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster ligger på en Youtubekanal.
- Sjuhäradsmusketörernalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är en samlingsorganisation för sociala företag i Sjuhärad.-
- Sofisamlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster har på sin hemsida bland annat en lista över alla sociala företag i hela landet.
- Skoopilänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster heter de sociala företagens egna intresseorganisation.
- Certasflänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (Svenska Branschorganisationen Arbetsintegrerade Sociala Företag) arbetar för att kvalitetssäkra och certifiera företagen.

Metodboken om Nätverk-Aktivitet-Delaktighet (NAD)!
Metodboken om Nätverk-Aktivitet-Delaktighet (NAD) är klar! Boken har producerats av Nätverket och är en summering av snart sju års arbete med att utveckla metoden från ett pilotprojekt i Kristianstadtrakten till en omfattande verksamhet som drivs i partnerskap på många håll i Skåne. Boken är både en översikt över händelseförloppet och en introduktion till själva metoden och riktar sig till alla som har ett intresse av att arbeta tillsammans med idéburen sektor som ett verktyg för att hjälpa människor i etablering att inkluderas i samhället. http://natverket.org/…/Metodboken-Pdf-enkla-sidor-180212.pdflänk till annan webbplats

Andra bra hemsidor med bra information

Den nationella Överenskommelsen har vidgats och utvecklats och blivit NOD, Nationellt Organ för Dialog ochlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
samråd mellan regeringen och det civila samhället.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

MUCF, Myndigheten för Ungdoms- och Civilsamhällesfrågorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, förmedlar bidrag till arbete med barn och unga och driver projekt om demokrati, diskriminering och jämställdhet. Myndigheten ger ut intressanta rapporter och ordnar utbildningar.

Forum för idéburna organisationer med social inriktninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är en verkligt matnyttig plats.

Västra Götalandsregionenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster arbetet med Överenskommelsen.

Göteborgs Stadlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster har en webbsida med mycket information om samarbetet med många olika aktörer inom den sociala ekonomin.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Inspiration från omvärlden

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol