Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Coronaviruset och covid-19

Borås Stads samlade information samt frågor och svar om coronaviruset och covid-19.

Inspiration från omvärlden

Volentärbyrån

Volontärbyrånlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan vara behjälplig med råd och tips för ideella organisationer och där kan man också annonsera efter volontärer.

Gemensam webbportal för idéburna i Karlskoga

I Karlskoga finns ett intressant exempel på hur de idéburna skapat en gemensam webbportal med namnet Möckelnföreningarna.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Här finns kalendarium, möjlighet att boka lokaler och få hjälp med marknadsföring.

Vad är sociala företag eller som de egentligen heter arbetsintegrerade sociala företag?

Det finns gott om information om dem på nätet. Till att börja med har Tillväxtverket en Youtubekanal med flera informationsfilmerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Sjuhäradsmusketörernalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är en samlingsorganisation för sociala företag i Sjuhärad. Sofisamlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster har på sin hemsida bland annat en lista över alla sociala företag i hela landet. De sociala företagen har en egen intresseorganisation som heter Skoopilänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Till sist arbetar branschorganisationen Certasflänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (Svenska Branschorganisationen Arbetsintegrerade Sociala Företag) för att kvalitetssäkra och certifiera företagen.

Metodboken om Nätverk-Aktivitet-Delaktighet (NAD)!
Metodboken om Nätverk-Aktivitet-Delaktighet (NAD) är klar! Boken har producerats av Nätverket och är en summering av snart sju års arbete med att utveckla metoden från ett pilotprojekt i Kristianstadtrakten till en omfattande verksamhet som drivs i partnerskap på många håll i Skåne. Boken är både en exposé över händelseförloppet och en introduktion till själva metoden och riktar sig till alla som har ett intresse av att arbeta tillsammans med idéburen sektor som ett verktyg för att hjälpa människor i etablering att inkluderas i samhället. Ni hittar metodboken på http://natverket.org/…/Metodboken-Pdf-enkla-sidor-180212.pdflänk till annan webbplats

Andra bra hemsidor med bra information

Den nationella Överenskommelsenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster har vidgats och utvecklats och blivit NODlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Nationellt Organ för Dialog och
samråd mellan regeringen och det civila samhället.

MUCF, Myndigheten för Ungdoms- och Civilsamhällesfrågorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, förmedlar bidrag till arbete med barn och unga och driver projekt om demokrati, diskriminering och jämställdhet. Myndigheten ger ut intressanta rapporter och ordnar utbildningar.

Forum för idéburna organisationer med social inriktninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är en verkligt matnyttig plats.

Västra Götalandsregionenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster arbetet med Överenskommelsen.

Göteborgs Stadlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster har en webbsida med mycket information om samarbetet med många olika aktörer inom den sociala ekonomin.

Senast ändrad: 2020-05-19 10.51

Ändrad av:

Dela sidan: Inspiration från omvärlden

g q n C